1. kolo
21.08.2016 18:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Athletic Bilbao 2:1

První drobné překvapení La Ligy je na světě. Sporting Gijón si totiž vyšlápl na Athletic a díky dvěma slepeným gólům v rozmezí tří minut nakonec slaví vítězství v poměru 2:1. Domácí tak udělali první krok k tomu, aby se vyhnuli loňskému boji o záchranu do poslední chvíle.

Všechno podstatné se událo na začátku druhé půle, kdy se v krátkém rozmezí trefili Duje Ćop s Víctorem Rodríguezem, což v závěru pouze zkorigoval Borja Viguera. Jedinou kaňkou na vstupu Gijónu do nové sezony bylo rasistické skandování části domácího publika na stadionu El Molinón.

První střelecké pokusy si připsali Moi Gómez, letní posila z Getafe, a Iňaki Williams, jenž se stal záhy terčem urážlivých výkřiků z publika, kvůli nimž musel rozhodčí dokonce přerušit zápas a vyzvat k varovnému oslovení stadionu. Po obnovení hry šli domácí málem do vedení zásluhou Rodrígueze, jenž stejně jako Gómez přišel během léta ze sestoupivšího Getafe, ovšem nakonec si museli počkat až na druhý poločas.

Pět minut po změně stran se jako první v sezoně za Sporting prosadil Duje Ćop, když akrobaticky z voleje zakončil rohový kop Burguiho. Zaskočení hosté ani neměli šanci se vzpamatovat a už lovili míč ze sítě podruhé. Tentokrát vše začalo rohem hráčů Athleticu, po němž domácí podnikli bleskurychlý protiútok skrze Gómeze, jenž posunul míč nabíhajícímu Rodríguezovi. Tomu už nedělalo problém přízemní ranou z hranice šestnáctky trefit se přesně k levé tyči.

Pro hosty posléze mohlo být ještě hůř, jenže Isma López nabízenou příležitost pokutového kopu za faul Bóvedy na Burguiho trestuhodně neproměnil, neboť jeho záměr pálit do středu brány vystihl brankář Iraizoz a odvrátil tak punc debaklu. Aktivní Burgui záhy po šikovném průniku z levé strany otřel svou střelu o břevno, a tak se místo poklidného dohrání zápasu ještě diváci dočkali závěrečného dramatu, když čtyři minuty před koncem střídající Viguera šikovně tečoval Williamsův nástřel. Na body to však nakonec hostům stejně nestačilo a na úvod sezony se poroučejí s prohrou 2:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele