1. kolo
20.08.2016 22:15 CET
6 : 4
(3:3)

Reportáž

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 6:4

Panečku, to je výsledek! Sevilla se rozhodla po neúspěšných superpohárech odškodnit fanoušky a v prvním ligovém zápase porazila Espanyol tenisovým výsledkem 6:4. Kouč Jorge Sampaoli sice nebude spokojen s defenzívou, ale co je důležité, že domácí mají tři body.

Přestřelku na stařičkém stadionu Sáncheze Pizjuána spustili hosté a to už v deváté minutě. Pablo Piatti si vyměnil balón s Baptistaem, načež druhý jmenovaný vracel přihrávku pod sebe a Piatti v pádu střelou od tyče poprvé překonal golmana Rica. Sevilla se pokusila o okamžitou odpověď, ale Vietto si vylámal zuby na Robertovi. Vítěz posledních tří ročníků Evropské ligy však přeci jenom brzy srovnal. Pablo Sarabia si ve vápně naskočil na centr a dobře umístěnou hlavičkou dal na 1:1.

Ve 22. minutě už domácí poprvé v zápase vedli a opět k tomu stačil precizně zahraný centr (rohový kop) a neomylně hlavičkující Luciano Vietto. Ale Espanyol byl proti, za další čtyři minuty vysunul Piatti Hernána Peréze a ten nasadil Ricovi jesličky - 2:2. Před koncem poločasu si hosté z Barcelony vzali vedení zpátky, Rico ještě dokázal vyrazit nadějný přízemní pokus, ale proti povedené ráně ze střední vzdálenosti v podání Victora Sáncheze už byl krátký. Jenomže ani toto vedení nevydrželo a ještě v nastaveném čase prvního poločasu srovnal na 3:3 výborně hrající Vietto, ke kterému se balón odrazil a hvězda Sevilly pak propálila vše co měla před sebou.

Diváci tedy viděli v prvním poločase šest branek, ale přestřelka tím rozhodně nekončila. V 54. minutě nádherně vypálil Franco Vázquez a Roberto lovil míč počtvrté ze sítě. Za dalších deset minut už Sevilla odskočila na rozdíl dvou branek. Kolmici Sarabii dostal za Robertova záda Ben Yedder - 5:3 pro Sevillu. A když čtvrthodiny před koncem zvýšil po podobné akci už na 6:3 Hiroshi Kiyotake, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Poslední slovo měl nicméně espanyolský Gerard Moreno, jeho parádní sólo nedokázal utnout ani Sergio Rico a konečný výsledek tak dostal podobu 6:4.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super zápas!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele