9. kolo
23.10.2016 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla zaskočila Atlético a cpe se na čelo tabulky

Šlágr devátého kola La Ligy vyzněl tak trochu překvapivě pro domácí Sevillu, která si poradila s Atlétikem Madrid jak ziskem čistého konta, tak třemi body za vítězství 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Steven N’Zonzi, jenž tak andaluský celek vypálil až na samotné čelo ligové tabulky, z nějž jej po večerním zápase odsunul na stále výtečné druhé místo Real Madrid.

Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána tak i nadále zůstává nedobytnou pevností, kde sevillští sbírají jedno prvenství za druhým, přesněji řečeno jejich dosavadní bilance činí pět výher z pěti zápasů. Z argentinského souboje koučů tak nakonec vyšel jako vítěz Jorge Sampaoli, zatímco Diego Simeone si připsal první prohru sezony a navzdory skvostnému skóre 21:4 zůstává jeho tým až na pátém místě.

Výsledek vyrovnané podívané za hustého deště byl odvislý od sebemenších detailů, neboť oba celky předvedly kvalitní výkon a sahaly po třech bodech. První střelecký pokus zápasu připadl domácímu Nzonzimu, ovšem brankář Jan Oblak si s jeho hlavičkou pohodlně poradil. Na druhé straně zase zahrozil přízemní ranou Kevin Gameiro, jenž do Atlétika přestoupil v létě právě ze Sevilly, avšak Oblakův protějšek Sergio Rico se nenechal zahanbit a udržel čisté konto.

Navzdory dobrému tempu další šance dlouho nepřicházely, neboť obrana hostí potvrzovala, proč doposud za osm ligových kol inkasovala jen třikrát, a jakoukoli snahu soupeře proniknout do šestnáctky umně pacifikovala. Hra Sevilly stála z velké části na Samiru Nasrim, který při hostování z Manchesteru City prožívá výkonnostní renesanci. Šest minut před koncem první půle měl zničehonic gól na noze hostující Ángel Correa, jehož vysunul do samostatného úniku prodloužením dlouhého nákopu Gameiro, jenže argentinský záložník své zakončení zpackal a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu,

Takřka okamžitě po změně stran napálil aktivní Nasri brankovou konstrukci, když si vyměnil míč s Vázquezem i Viettem a ostrou ranou pravačkou dokázal Oblaka překonat, jenže místo do sítě se jeho rána odrazila od pravé tyče. Slovinský gólman pak musel naplno předvést své nesporné kvality v minutě dvaapadesáté, kdy skvostným reflexivním zákrokem zastavil halfvolej Vitola a držel Atlético nad vodou.

Když už se zdálo, že jsou hosté z nejhoršího venku a sami si naopak vytvářejí nadějné střelecké příležitosti, přece jenom inkasovali. Osmnáct minut před koncem našel Vietto jemným obloučkem nabíhajícího Nzonziho, jenž prchnul Savićovi s Gabim a chladnokrevným zakončením placírkou nedal šanci zasáhnout ani Oblakovi. Snaha hostí o vyrovnání byla navíc záhy sabotována vyloučením Kokeho, jenž za faul na Adila Ramiho uviděl druhou žlutou kartu, což Seville pomohlo k relativně pohodlnému uhájení nabytého náskoku a prestižního triumfu nad jedním z favoritů na zisk ligového titulu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele