30. kolo
06.04.2017 19:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SD Eibar - UD Las Palmas 3:1

Do bojů o evropské poháry opravdu výrazně začíná promlouvat také Eibar. O víkendu na půdě Villarealu dokázal zaznamenat tři vstřelené branky, což se mu podařilo i nyní, a opět si vysloužil vítězství. Las Palmas potvrdilo, že venku se mu obecně vůbec nedaří, a stejně jako v pondělní dohrávce na půdě Celty Vigo prohrálo naprosto totožným způsobem.

Pouze tři body aktuálně dělí baskický celek od šesté příčky zaručující Evropskou ligu. Už teď je téměř jasné, že se umístí asi nejvýše během dosavadní mladé tříleté historie v nejvyšší soutěži a ještě se může radovat z nečekaného úspěchu. Hosté jsou jinak i přes tuhle porážku ve zcela klidném středu tabulky dostatečně vzdáleni od sestupového pásma.

V 6. minutě vyzkoušel připravenost hostujícího brankáře Raúla Lizoáina svým zakončením Pedro León, avšak jeho pokus neměl potřebné parametry. Ve 14. minutě se již domácí ujali vedení. Luna našel dlouhým pasem rozběhlého Bebého, jehož se marně snažil zastavit vracející se Lemos, a Portugalec následně snadno zamířil na bližší tyčku.

O deset minut později se mužstvu trenéra Josého Luise Mendilibara podařilo náskok navýšit. Bebé chtěl z levé strany svým centrem najít v pokutovém území své spoluhráče, v podstatě ale nemusel, neboť jeho protivník Aythami Artiles udělal všechnu práci za něj, a míč pod tlakem nešťastně, zato ukázkově, poslal do vlastní sítě.

Deset minut před přestávkou mohl povedený první poločas Eibaru završit svou trefou Adrián, s jeho střelou měl totiž Raúl Lizoáin notné potíže a balón musel krotit až na nadvakrát. Do druhého poločasu daleko lépe vstoupili Los Amarillos, snížit se ale nepodařilo Livajovi ani Roquemu Mesovi, jež oba ztroskotali na fantastickém gólmanovi Yoelovi.

V 62. minutě Las Palmas přece jenom duel zdramatizovalo, přímý volný kop totiž nemohl rozehrát lépe Lemos, jenž se nádherně trefil přesně k tyči. Jenže dvoubrankový náskok nakonec Eibar získal na svou stranu velmi záhy, možná trošku přísně nařízenou penaltu totiž proměnil Adrián, a zbytek utkání si už Los Armeros pohlídali.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele