13. kolo
25.11.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SD Eibar - Real Betis 3:1

Páteční předehrávku třináctého kola La Ligy ovládl Eibar, který si s přehledem poradil s Realem Betis v poměru 3:1 a poskočil na zisk jednadvaceti bodů, který momentálně sdílí s šestým Atlétikem Madrid. Betis, který odehrál skoro celý zápas v oslabení, zůstává se čtrnácti body na třinácté příčce.

Oním hříšníkem, který potopil naděje hostí na slušný výsledek, byl Cristiano Piccini, po jehož vyloučení ze sedmnácté minuty Eibar okamžitě dvakrát skóroval a zápas měl po drtivou většinu hry plně pod kontrolou. V závěru sice snížil na rozdíl jediné branky Rubén Castro, avšak v nastavení upravil skóre na konečných 3:1 Kike. Eibar tak pokračuje ve fantastickém vstupu do sezony, díky němuž momentálně ztrácí na třetí Sevillu pouhopouhé tři body, byť má momentálně odehrán o zápas více.

Klíčová situace utkání nastala krátce po čtvrthodině hry, kdy se domácí Takashi Inui řítil do samostatného úniku, který zastavil obránce Piccini pouze za cenu faulu. Následovala očekávaná červená karta a také přímý kop z nebezpečné pozice, k jehož zahrání se postavil Pedro León. Někdejší opora Getafe potvrdila pověst zkušeného exekutora standardních situací a povedenou ranou poslala Eibar do vedení.

Hned šest minut nato navíc Sergi Enrich pojistil vedení baskického klubu snadným doklepnutím míče do sítě z bezprostřední blízkosti a zdálo se, že otázkou už pouze zůstává, jak vysokou prohru Betis na stadionu Ipurua utrpí. Domácí se ovšem navzdory jasné dominanci v první půli už více neprosadili a stav 2:0 přetrvával dlouho i po změně stran. Až šest minut před koncem dodal Betisu nečekanou šanci na zvrat přesnou přízemní ranou dvorní střelec Rubén Castro, ale na víc se toho už hosté nezmohli. Naopak v druhé minutě nastavení ještě Kikeho hlavička navýšila konečnou výhru Eibaru.

Betis, který má v tuto chvíli druhou nejhorší defenzivu v lize hned za poslední Granadou, v příštím kole přivítá na svém stadionu Celtu Vigo, zatímco Eibar zavítá do Bilbaa, aby se v prestižním lokálním derby utkal s Athleticem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele