19. kolo
22.01.2017 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - FC Barcelona 0:4

Že by se v Barceloně konečně blýskalo na lepší časy? Obhájce titulu v tomto týdnu zvládl baskický dvojboj, když si nejprve v prvním čtvrtfinálovém zápase Copa del Rey poradil na půdě Realu Sociedad a nyní triumfoval i v lize proti Eibaru. Nakonec jednoznačné vítězství 4:0 nastartoval krásnou ranou zdálky Denis Suárez, jehož záhy doplnili Lionel Messi, Luis Suárez i Brazilec Neymar, ovšem nescházelo mnoho a ze zápasu mohlo být i větší drama.

Velkou kaňkou na tomto prvenství barcelonských je zranění klíčového záložníka Sergia Busquetse, který musel již po deseti minutách opustit trávník na nosítkách se zraněním kotníku, které mu přivodil zákrok Gonzala Escalanteho. Španělského reprezentant nahradil právě střelec úvodní branky Denis Suárez, avšak jako první se z obou brankářů dostal do akce Marc-André ter Stegen, jehož prověřil Adrián a posléze také Sergio León.

Krátce po půlhodině hry to už ale přišlo. Messiho zablokovaná rána se odrazila ke střídajícímu Suárezovi, jenž bez váhání vypálil a povedenou trefou zpoza šestnáctky vsítil svůj vůbec první gól v dresu Barcelony. Do té doby výteční domácí najednou ztratili vítr z plachet, a ještě do přestávky je málem potopil Luis Suárez, který napálil brankovou konstrukci. Přesto se diváci na druhý gól příliš nenačekali, neboť hned pět minut po změně stran si všudypřítomný Messi vyměnil míč s Luisem Suárezem a skóroval již svůj osmadvacátý gól sezony.

Na druhé straně se málem postaral o zdramatizování zápasu Adrián, avšak jeho trefa nebyla uznána kvůli postavení mimo hru. Místo toho tak přišlo potvrzení výhry hostí, když se nejprve zapsal na střeleckou listinu ze samostatného úniku Luis Suárez a v samotném nastavení pak přidal třešničku v podobě čtvrtého zásahu večera Neymar po přihrávce Aleixe Vidala. Barcelona tak zůstala v kontaktu s čelem tabulky a na druhou Sevillu ztrácí stále pouhý bod a na vedoucí Real (který má však zápas k dobru) body dva.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Eibar jsou domácí.

Reagovat
smazaný uživatel

co se s tebou děje? jseš slepej?

Reagovat
valloire

Reagovat
Xaviercreus

Na Eibaru je to vždycky dobrej fotbal, domácí jsou sympaťáci,ale snad to dopadne

0:2 (Luis 2x)

Reagovat
vanGomm

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Není lehkých zápasů a pod tlakem zvláště. Musíme!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele