37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Málaga CF 2:2

Utkání mezi domácím Realem Sociedad a hosty z Málagy mělo hodně divokou zápletku a oba týmy se střídaly ve vedení. Jako první se prosadil domácí La Real, ale patnáct minut před koncem vedli hosté z Málagy. Těm však vedení nebylo přáno, neboť pár minut před závěrečným hvizdem srovnal Jon Bautista.

Real Sociedad stále bojuje o příčky, které znamenají evropské poháry. Bude tento boj ale muset dobojovat až v posledním kole LaLigy, protože proti Málaze si připsal jen jediný bod a šesté Bilbao má lepší skóre. Dnes domácí poslali do hry hráče jako Navas, Odriozola, Illarramendi, Prieto, Juanmi, José nebo Vela. Hosté se spoléhali na Torrese, Llorenteho, Recia, Fornalse, Keka, Jonyho a střelce Sandra Ramíreze.

Jako první musel zasahovat brankář Carlos Kameni, který si však poradil bez větších potíží. Rána Xabi Prieta totiž nebyla dostatečně přesná. Rohový kop domácích o pár minut později byl hodně nebezpečný a pak hlavičkoval Igor Zubeldia. Ačkoli to vypadalo všelijak, míč nakonec po jeho zásahu nepřekročil brankovou čáru.

Real Sociedad San Sebastian byl mnohem aktivnějším týmem a dočkal se své odměny po třiceti minutách. Keko hrál v pokutovém území rukou a sudí Santiago Jaime Latre nařídil pokutový kop! K němu se postavil Xabi Prieto, který dokázal zachovat chladnou hlavu a se štěstím prostřelil brankáře Kameniho!

Když už si domácí mysleli, že se mohou pomalu myšlenkami odebírat do šaten, hosté se nečekaně trefili. Ve 45. minutě prvé půle Juan Pérez Carlos trefil dobrou střelou jen břevno. OD něho se balon odrazil k nohám Luise Hernandéze, který už jměl práci hodně snadnou - 1:1.

Začátek druhého poločasu mnoho vzrušen nepřinesl. Až deset minut po návratu hráčů ze šaten se udála zajímavá situace. Carlos Vela rozehrával další rohový kop domácích a ten vypálil Raúl Navas ostrým projektil na bránu, kde však čaroval Kameni! Domácí však sbírali síly k tlaku, který mohl v další branku proměnit Mikel Oyarzabal. V obrovské šanci ale minul!

Sandro Ramírez má skvělou formu, ale dnes se spíše trápil. Jeho pokus ze 73. minuty zamířil těsně mimo tyč! A tak to Ramírez zkusil coby asistent. Nahrál totiž balon Reciovi, který si jej posunul do středu a tvrdou ranou nedal brankáři Rullimu žádnou šanci zasáhnout! Balon skončil přesně u tyče!

Místo Raula Navase se do hry dostal mladíček Jon Bautista, který už si připsal dvě branky v této sezoně. A teď se stal další klíčovým žolíkem, neboť pět minut před koncem utkání srovnal na konečných 2:2! Hostující obrana zaspala, obránce Martinez servíroval krásný centr ze strany a právě střídající Jon Bautista se hlavou přesně prosadil - 2:2 a naděje La Realu žijí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele