9. kolo
22.10.2016 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Deportivo Alavés 3:0

Prohrané velké baskické derby je minulostí. Real Sociedad se oklepal z nedávné dramatické prohry 3:2 proti Athleticu a na domácí půdě suverénně rozdrtil rovněž lokálního rivala z Alavése v poměru 3:0. Svěřenci Eusebia Sacristana měli v utkání navrch od samého počátku a zaslouženě si připsali třetí ligové prvenství na domácí půdě za sebou.

O průlom skóre se již po jednadvaceti minutách postaral svým prvním zásahem sezony Xabi Prieto, jeho po změně stran doplnil Willian José a v samém závěru přidal třešničku na dortu v podobě třetího gólu Carlos Vela. Sociedad se tak v tabulce posunul již na sedmé místo, pouhé dva body právě za zmíněným Athleticem, který však má ještě utkání devátého kola před sebou. Alavés zůstává jedenáctý.

Vítězství domácích nastartoval centr Carlose Martíneze, o který svedli souboj Xabi Prieto se Zouhairem Feddalem, přičemž vítězně z něj vzešel prvně jmenovaný, jenž míč uklidil přesnou hlavičkou k přední tyči do sítě. Gólman Sociedadu Gerónimo Rulli vzápětí musel zasahovat při ráně Edgara, ovšem jinak byl vesměs mimo jakékoli ohrožení. Dvanáct minut po změně stran navíc přidal vždy užitečnou pojistku v podobě druhého gólu Willian José, jemuž připravil palebnou pozici Raúl Navas a brazilský forvard jemným obloučkem překonal i vyběhnuvšího brankáře Pacheca.

Ani pak domácí neustávali v tvorbě hry a vytvářeli si proti ligovému nováčkovi další a další šance. Mikel Oyarzábal si ovšem na Pacheca nepřišel a Carlos Vela pro změnu pohlednou kombinační akci zakončil ranou příliš vysoko. V závěrečné čtvrthodině se sice hosté začali polehoučku dostávat ke slovu, ovšem místo možného zdramatizování zápasu inkasovali potřetí. Únik Oyarzábala po levé straně vyústil v centr na zadní tyč, kde číhal mexický útočník Vela a pohodlně zblízka doklepl míč do sítě. V samém závěru ještě došlo k drobné potyčce mezi Edgarem s Navasem, ovšem oba zúčastnění nakonec karetnímu postihu dokázali uniknout, a tak se utkání dohrálo s jedenácti hráči na obou stranách a výsledkem 3:0 pro Sociedad.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele