29. kolo
01.04.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - CD Leganés 1:1

Real Sociedad nevyhrál už potřetí v řadě, protože však Villareal padl s Eibarem, stačil mu i bod na posunutí se v tabulce na páté místo. Každopádně mužstvo kouče Eusebia Sacristána určitě bere tenhle rezultát jako ztrátový. Leganés prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na čtyři zápasy za sebou a získal další cenný výsledek do boje o záchranu.

Před reprezentační přestávkou domácí nezvládli dvě baskická derby a proti nováčkovi soutěže si hodlali spravit chuť. A protože konkurence v boji o Evropskou ligu je v tuhle chvíli velká, hodlali uspět naplno. Jenže na branku Alexandera Szymanowskiho z prvního poločasu dokázal po přestávce zareagovat jen Juanmi.

Právě oba dva pozdější střelci se v úvodních minutách propracovali každý do jedné slibné příležitosti. Nejprve to byl Juanmi, kdo ve vyložené pozici selhal v koncovce a zamířil jen mimo místo do poloodkryté brány, v 8. minutě naopak za hranicí pokutového území napřáhl Szymanowski a jeho rána orazítkovala překvapivě břevno.

Ve 29. minutě se hosté prosadili gólově. Szymanowski si naběhl na přihrávku do šestnáctky, kde ho prvotně z blízkosti vychytal brankář Rulli. Každopádně argentinský forvard nic nevzdal a z poměrně těžkého úhlu překonal svého krajana mezi třemi tyčemi elegantním obloučkem. Před obrátkou mohl Szymanowski náskok navýšit, Rulli ho však vychytal.

Do druhého dějství daleko lépe vstoupili domácí, kteří v 53. minutě našli cestu za přesným zásahem. Možná až příliš prostoru dostal na pravé straně Álvaro Odriozola, který vnikl do vápna, odtud přihrál do středu, kde se ocital nikým nehlídaný Juanmi, a ten pravačkou z první bez větších problémů překonal gólmana Iaga Herrerína.

Druhý poločas jinak až na zmíněnou situaci, která znamenala vyrovnání, nenabídl příliš fotbalové krásy. Leganés vzadu poctivě bránil, San Sebastián toho v ofenzívě moc nepředvedl, takže se skóre už neměnilo. Snad jen Willian José mohl přesně zacílit po rohovém kopu, z blízkosti ho však eliminoval Iago Herrerín.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele