13. kolo
26.11.2016 16:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Real dvěma góly Ronalda vyzrál na Gijón a nadále s přehledem vede

Real Madrid protáhl svou šňůru pěti vítězství v řadě na šest, když v domácím zápase se Sportingem Gijón potvrdil roli favorita a zvítězil 2:1. O oba góly Bílého baletu se postaral Cristiano Ronaldo, jenž se tak vyhoupl na dvouciferný počet vstřelených branek v letošní sezoně. Brzké snížení Carlose Carmony sice domácím poněkud zkomplikovalo zbytek zápasu, ovšem Duje Ćop dvanáct minutě před koncem tristně zahodil pokutový kop, a tak se nakonec žádné překvapení nekonalo.

Svěřenci Zinedina Zidana tedy sice znovu nepodali přesvědčivý výkon, ovšem výsledkově si nadále vedou výborně a za týden půjdou do prestižního El Clásica proti Barceloně přinejmenším se čtyřbodovým náskokem. Proti Gijónu se vše podstatné z pohledu Realu událo hned na úvod zápasu, když v páté minutě vybjoval Lucas Vázquez výhodu pokutového kopu, který Cristiano Ronaldo bezpečně proměnil.

A portugalská superstar zůstávala i nadále při chuti. Ronaldův hlavičkový pokus zblízka ještě skončil vedle, avšak v osmnácté minutě se již kapitán letošních mistrů Evropy nemýlil. Vše začalo na levé straně u domácího obránce Nacha, který svůj kroucený centr ideálně sladil s náběhem Ronalda a jeden z favoritů na zisk Zlatého míče s přehledem uklidil hlavou míč za záda Diega Mariňa.

Ani za bídného stavu 2:0 se ovšem hosté nevzdali a poněkud laxní obranu Realu najednou častovali jednou útočnou akcí za druhou. Moi Gomez ještě na brankáře Navase s tvrdou přízemní ranou nevyzrál, ovšem deset minut před poločasovým odchodem do kabin se Sporting dočkal zaslouženého snížení. Jindy výjimečně spolehlivý Luka Modrić přišel o míč na vlastní polovině hřiště, čímž založil akci Gomeze a hlavičkové zakončení Carmony, jenž předskočil Matea Kovaćiće a překonal i Navase.

Domácí po změně stran vyběhli s cílem získat pohodlnější dvoubrankový náskok zpět, ovšem Fernando Amorebieta předvedl u gólové hlavičky Karima Benzemy perfektní obranný zákrok a udržel svůj tým na dostřel. O frustrující odpoledne pro francouzského útočníka se následně přičinil i brankář Mariňo, který při Benzemově ráně z bezprostřední blízkosti stihl ideálně vykrýt prostor.

Místo pohodového dohrání zápasu tak ještě došlo na pořádné drama. Po pádu Víctora Rodrígueze v souboji s Nachem totiž rozhodčí ukázal k nevoli domácích na značku pokutového kopu a Duje Ćop dostal výtečnou příležitost k vyrovnání. Chorvatský forvard sice poslal Navase na opačnou stranu, jenže svou střelu neukočíroval a míč skončil až nad břevnem. Když pak Ćop neuspěl ani osm minut před koncem, mohli si příznivci Realu definitivně oddechnout a dovést utkání do vítězného konce.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
zekq

6:1 (4xRonaldo,2xBenzema,Carvajal vlastnak)

Reagovat
valloire

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

Už dlouho jsme neviděli pořádní domácí gólovej nášup, takže v sobotu přijde - 7:0, Ronaldo brace, Benzema brace, Lucas, Asensio a Ramos po jednom

Reagovat
smazaný uživatel

pořádnej*, samo sebou

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Ragnar Lothbrok

7:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele