17. kolo
07.01.2017 13:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Real deklasoval Granadu a vyrovnal barcelonský rekord v neporazitelnosti

Real Madrid po zimní pauze navázal přesně tam, kde loni skončil a drtivou domácí výhrou nad Granadou v poměru 5:0 již vyrovnal historický rekord 39 zápasů bez porážky za sebou, který doposud držela pouze Barcelona. Vše podstatné se událo již během úvodní půlhodiny, kdy Bílý balet nasázel bezmocnému soupeři hned čtyři góly a zbytek utkání už pohodlně dohrával.

Byl to mimochodem právě Real, kdo v minulé sezoně výhrou na Camp Nou ukončil zmíněnou barcelonskou šňůru. Nyní se svěřenci Zinedina Zidana, kteří naposledy poznali chuť porážky v dubnu od německého Wolfsburgu, mohou ve světě španělských historických statistik osamostatnit, pokud neprohrají ani ve čtvrteční odvetě osmifinále Copa del Rey na půdě Sevilly. S andaluským celkem pak lídr La Ligy shodou okolností sehraje i ligové střetnutí jen tři dny nato.

Hned od úvodního hvizdu domácí zatlačili granadské hluboko na vlastní polovinu a brzy se také dočkali průlomu skóre. V šesté minutě ještě Benzema s Carvajalem po centru Marcela neuspěli, avšak v minutě dvanácté se míč po ose Casemiro - Benzema dostal až k Iscovi, jenž chladnokrevně překonal brankáře Guillerma Ochou.

Osm minut nato pak přidal pojišťovací druhou branku Karim Benzema, který zareagoval jako první na vyraženou ránu Modriće a pohodlně míč doklepl do sítě. Ani v tu chvíli ovšem Real neměl dost a zoufalí hosté inkasovali v rychlém sledu ještě dvakrát. Nejprve se na listinu střelců zapsal Cristiano Ronaldo přesnou hlavičkou po centru Marcela a na přelomu půlhodiny hry si připsal druhý zásah odpoledne Isco, jemuž předložil tutovku na stříbrném podnose aktivní Modrić. Španělský záložník mohl ještě do přestávky dokonce zkompletovat hattrick, avšak do třetice si již s přízemní ranou na Ochou nepřišel.

Mexický gólman ve službách Granady se musel navzdory hrozivému skóre pořádně ohánět i po změně stran, když vychytal Benzemovu ránu z hranice šestnáctky, ovšem v osmapadesáté minutě musel přesto lovit míč ze sítě už popáté. Kulatý výsledek 5:0 zařídil Casemiro, jehož našel ze standardní situace James Rodríguez, a brazilský středopolař si zblízka na zadní tyči připsal první zásah sezony. Real tak s přehledem zvítězil a nadále kraluje španělské lize, přestože má kvůli účasti na Mistrovství světa klubů odehráno o zápas méně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (CR7 hattrick, Benzema)

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
dextroza_m

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

16:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
valloire

6-0

Reagovat
r3

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele