4. kolo
16.09.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Real Betis - Granada CF 2:2

Zápasy Granady pod taktovkou Paca Jémeze nudí jen málokdy a nejinak tomu bylo i v případě páteční předehrávky andaluského celku na půdě Realu Betis. Hosté se sice již v průběhu první půle ujali pohodlného vedení 2:0, avšak Betis ještě do přestávky stihl snížit, po změně stran pak srovnat a ve zbytku zápasu ještě využívat početní převahy v poli kvůli vyloučení Rubéna Veza. Místo heroického obratu však mělo dojít na další zvrat v podobě opětovného vedení granadských, jenže to by Ezequiel Ponce musel proměnit pokutový kop...

Ale hezky popořádku: Granada se ujala vedení již po třinácti minutách, kdy si Mehdi Carcela zpracoval perfektní pas Omeza Atziliho a přesnou ranou levačkou do dolního růžku branky otevřel skóre. Dvacet minut nato pak aktivní Carcela podnikl dravý průnik směrem k brance domácích a postaral se tak o palebnou pozici pro Alberta Buena, jenž prudkou střelou dostal gólem na 2:0 Betis do vážných potíží.

Zelenobílí se však ani za tohoto stavu nevzdali a s trochou nadsázky výjimečně se ani nemuseli v koncovce spolehnout na legendárního Rubéna Castra, jehož projednou nahradil Alex Alegría. O asistenci se samozřejmě postaral zmíněný Castro, ovšem jeho útočný kolega musel pořád vytáhnout prudkou ránu hlavou, aby do přestávky náskok Granady ubral o polovinu.

Také po změně stran se hosté museli vypořádat se stupňovaným tlakem Betisu, který brankář Ochoa chvílemi likvidoval i s notnou dávkou štěstí jako v případě přímého kopu Joaquína, jenž se otřel o brankovou konstrukci. Granadě navíc sedmatřicet minut před koncem výrazně zavařil stoper Vezo, jemuž rozhodčí udělil druhou žlutou kartu. Vyrovnání na sebe nakonec nenechalo dlouho čekat a již v jednašedesáté minutě se Alegría trefil podruhé, tentokráte levačkou.

Závěrečná půlhodina tak slibovala strhující podívanou, v níž však místo očekávaného honu za obratem připadla největší šance večera překvapivě hostům. Po rychlém protiútoku totiž Atzili pelášil sám na brankáře Adána, jenž ho ve vlastní šestnáctce srazil k zemi. Svůj faul si však gólman Betisu vyžehlil tím nejlepším způsobem, neboť Ponceho penaltu dokázal lapit a ustál i následný pokus Andrease Pereiry.

V závěru pak na obou stranách mohli rozhodnout buďto Ponce, anebo Castro, avšak vítěze nakonec toto zábavné utkání plné zvratů a emocí nepřineslo. Granada tak nadále marně čeká na své první ligové vítězství v nové sezoně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele