2. kolo
26.08.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Deportivo La Coruña 0:0

Real Betis si na stadionu Manuel Ruiz de Lopera v Seville jen rozdělil body s Deportivem. Pro diváky šlo navíc o smutný zápas, protože se v něm nedočkali ani jedné branky. Koření fotbalu, jak se gólům říká, nebylo to jediné, co na hřišti chybělo. Přidaly se emoce, akce nebo pohledná hra, bez nichž jsme se museli obejít.

V pátek večer se málokomu chce do velkých výkonů a skvělých projektů. Platilo to také pro hráče na obou stranách barikády, protože jejich přístup byl spíše relaxační. Ofenzivní akce domácích Béticos měli na starosti Joaquín s kapitánskou páskou na ruce, Antonio Sanabria a Rubén Castro. Do brány se opět postavil Adán. Dvoučlennou zálohu soupeře tvořilo duo Guilherme, Mosquera, které mělo podporovat především útočníka Andoneho.

Betis začal aktivně a snažil se přelstít svého soka, jenže ten výtečně bránil a jeho stopeři se pyšnili pozičně vytříbeným smyslem pro hru. Patnáct minut uteklo jako voda a neslo se ve znamení obléhání hostující branky. Fajr vyslal do vápna zajímavý centr, ale soupeřova obrana byla ve střehu a odvrátila jej. Po pětadvaceti minutách se do míče opřel Gama, který ale na brankáře Adána nevyzrál.

Sem tam se nějaký ten hráč odhodlal vzít to na sebe, jak se říká, nebo nedej Bože vymyslel nějakou kolmou nahrávku. Po většinu času jsme ale mohli mít pocit, že oba týmy jsou již v šatně domluveny o bezbrankové remíze. Až minutu před koncem první půle se Mandi dostal k zakončení, ale jeho hlavička skončila pouze uprostřed branky. Brankář Lux tak neměl příliš mnoho starostí.

Kdekdo by možná čekal, že oba trenéři dají plný průchod emocím a v šatně procvičí své hlasivky. Ale to se zřejmě nestalo, protože rovněž po změně stran se odehrával podobný fotbal. Pět minut po příchodu na trávník se do míče opřel aktivní Gama, jenže jeho dělovka postrádala přesnost, takže ani tohle gólem neskončilo. Andone běžel z levé strany jeden na jednoho, ale míč si předkopl až moc, takže brankář Antonio Adán neměl potíže a sebral mu jej.

Dvacet minut před koncem utkání se na hřiště dostal mladík Charly Musonda a ten svou rychlostí mohl trochu popohnat duchem nepřítomné spoluhráče k vyššímu tempu. Jako první se také zapsal hodně povedenou střelou, která ale rovněž neskončila gólem. A tak to šlo až do konce. V závěru se Betis opět pokoušel, jenže jeho snažení bez nápadu navíc zastavoval ofsajdový praporek.

Oba týmy si tak připsaly bezbrankovou remízu, na kterou dlouho nikdo vzpomínat nebude. Mají bod, neinkasovaly a Depor si bude chtít vyfotit tabulku, protože je zatím po dvou kolech první. Ani Betis zatím není na sestupových místech.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele