37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Atlético Madrid 1:1

Atlético Madrid trochu překvapivě zaváhalo na hřišti Realu Betis a ze Sevilly si odváží jen bod. Navíc muselo dotahovat, protože jako první se prosadil domácí Dani Ceballos. Naštěstí pro tým trenéra Simeoneho se o pár minut později trefil rovněž obránce Stefan Savić.

Atlético se hodně snažilo omluvit se svým fanouškům za vypadnutí z Ligy mistrů a mělo k tomu poměrně dobrého soupeře. Proti Realu Betis se mu dlouhodobě daří, navíc se jedná o tým, který ještě nedávno bojoval o samotnou záchranu. Všechny trumfy zkrátka držela v ruce právě návštěva z hlavního města Španělska.

Trenér Simeone nikoho nešetřil a nastoupil na domácí s plnou parádou. Do hry se dostala esa jako Griezmann, Gameiro, Carrasco, Saúl nebo Koke, před Oblakem nastoupili Savić, Luis nebo Giménez. Domácí se takovými jmény pyšnit nemohou, ale v jejich kádru je také několik zajímavých hráčů. Dnes nastoupili třeba Brašanac, Petros, Martin, Ceballos, Joaquín nebo Pezzella.

v 11. minutě jsme se dočkali první větší šance utkání. Castro krásně prodloužil míč na kapitána domácích Joaquína, který měl malý náskok před obránci. Zkušený křídelník vystřelil a trefil jen boční síť! Na opačné straně pálil Saúl, ale těsně vedle. Betis se rozhodně neschovával a pořádně se do svého soka obouval, kdykoli mohl.

Záložník Brašanac dostal krásný oblouček za obranu a vystřelil. Byl ale ve velkém úhlu, takže brankář Jan Oblak neměl s jeho pokusem velké potíže. Joaquín vyslal o chvíli později na bránu střílený centr, který vyboxoval Oblak. Real Betis však v akci pokračoval a nakonec musel děkovat brankové konstrukci, protože Dani Ceballos napálil zpoza vápna tyč! Betis nadále pokračoval v aktivitě.

První poločas končil akcí Francouze Griezmanna, která ale nebyla vůbec nebezpečná a dokonale reflektovala dnes velmi nevýrazné Atlético. Do druhého poločasu musel hodně věcí změnit, což trenér Simeone určitě věděl. Po změně stran se pokoušel vypálit Carrasco, na něj navázal už o něco lepší střelou Saúl. Při chuti byl ale zejména Dani Ceballos, který neustále napadal a tvořil hru Betisu.

Dočkal se za to také odměny, protože coby zřejmě nejlepší hráč na hřišti se radoval z vedoucí branky. Mladý záložník patří k oporám Betisu, ale dnes vstřelil svůj teprve druhý gól. Rohový kop totiž hosté odvrátili jen za vápno, kde stál připravený Ceballos. Krásnou ranou z voleje překonal pomocí tvrdé rány překvapeného Oblaka a Real Betis vedl - 1:0.

Trenér Simeone střídal, neboť se mu předváděná hra ani výsledek nemohl líbit. Do hry se tak dostala dvojice Torres - Gaitán. A zvýšený počet ofenzivních hráčů bezy přinesl své ovoce, protože prodloužený centr dopadl až k obránci Stefanu Savićovi, který ho z bezprostřední blízkosti dorazil do sítě a srovnal!

Dvacet minut před koncem začaly dva velké souboje mezi domácím Castrem a Janem Oblakem. Nejprve v pokutovém území tečoval Cejudův centr právě Rubén Castro, jenže brankář Oblak skvěle zasáhl. Podobná situace se opakovala také o chvíli později, když se k odraženému míči znovu tlačil Rubén Castro. Tentokrát mu ale Oblak míč na poslední chvíli sebral.

V závěru utkání tempo na obou stranách trochu polevilo. Rubén Castro se snažil proháčkovat až před bránu Jana Oblaka, jenže to se mu kvůli hostující obraně nepovedlo. A nakonec neuspěl ani Rubén Castro, kterého vyslal do úniku Petros.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele