15. kolo
09.12.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Malagu připravil o prvenství nad Granado její vlastní brankář Ochoa

Přestože byla domácí Malaga v zápase s Granadou jasně lepším týmem, skončilo jejich střetnutí nerozhodně 1:1. Postaral se o to především hostující brankář Guillermo Ochoa, který letos v Granadě hostuje právě z Malagy a proti svému mateřskému klubu se vytáhl jaksepatří...

Oproti například anglické Premier league lze ve španělské La Lize povolit hostujícím hráčům, aby nastoupili i v utkáních se svými zaměstnavateli, čehož nyní musí vedení Malagy jistě litovat. Ignacio Camacho sice domácí poslal již ve čtyřiadvacáté minutě do vedení, jenže následnou herní dominanci již svěřenci Juandeho Ramose nedokázali přetavit ve více branek, za což nakonec pykali osm minut před uplynutím základní hrací doby, kdy se trefil Artem Kravec a zařídil hostům cenný bod.

Granada se sice na úvod letošní sezony ohromně trápila, avšak nedávné nečekané vítězství nad silnou Sevillou signalizovalo, že se andaluskému celku blýská na lepší časy. Po této vůbec první ligové výhře nastoupili granadští do dalšího kola sebevědomě a brazilský forvard Andreas Pereira, který v Granadě hostuje z Manchesteru United, tvrdou ranou domácí branku jen těsně minul. O tvrdé procitnutí hostí zpět do kruté reality boje o sestup se ovšem po čtyřidvaceti minutách postaral kapitán Malagy Camacho, jenž zcela nehlídán usměrnil do sítě centr Roberta Rosalese.

Osm minut nato měl na dosah navýšení skóre Mikel Villanueva, k němuž propadl přímý kop Juanpiho, ovšem Guillermo Ochoa předvedl první z řady kvalitních zákroků večera a udržel míč před brankovou čarou. Dalším, kdo si na mexickém gólmanovi vylámal zuby, byl Juan Carlos, který se Ochou v úniku marně pokoušel obejít.

Ve dvaaosmdesáté minutě již Malaze jasná herní převaha nebyla nic platná, neboť perfektně zahraný přímý kop střídajícího Alberta Buena poslal hlavou do sítě Artem Kravec, jemuž se povedlo předskočit Diega Llorenteho. Ten mohl hned vzápětí své zaváhání odčinit, avšak jeho vlastní hlavička z bezprostřední blízkosti našla neomylně pouze připraveného Ochou.

V samém závěru pak sice nepřehlédnutelný Llorente dokázal procpat míč až do granadské brány, jenže radost mu krutě zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího, přestože opakované záběry ukázaly, že o postavení mimo hru nešlo. Malaga se tak musí smířit s dvoubodovou ztrátou a zůstává ve středu tabulky na osmém místě, zatímco Granada slaví nečekaný bod za remízu 1:1, který ji opět o kousek posouvá vstříc úniku z pásma sestupu. Na sedmnáctou Valencii nyní Andalusané ztrácí tři body.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele