31. kolo
08.04.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - FC Barcelona 2:0

Velikánské překvapení se odehrálo v Málaze, kde Barcelona naprosto promarnila možnost snížit ztrátu na vedoucí Real. Katalánci prohráli 0:2 také zásluhou výborně zvolené a především provedené taktiky soupeře.

Přitom obraz hry byl očekávaný, Barcelona s míčem na nohou a Málaga v hlubokém bloku. Už po čtvrthodině hry mohla být defenzíva domácích prolomena. Krásný pas Jordiho Alby mohl přetavit v branku Luis Suárez, ale skvěle se předvedl gólman Kameni. Těsně neuspěl ani z volného přímého kopu Messi a ve 32. minutě přišla pro hosty studená sprcha. Málaga předvedla učebnicový kontr a Sandro Ramírez pelášil sám na ter Stegena. Poradil si výtečně a Málaga vedla 1:0. Naprosto opařená Barca se do poločasu na nic nezmohla a kupodivu jí to vůbec nešlo ani ve druhém dějství. Přitom Luis Enrique nachystal už o přestávce dvojí střídání, když na plac poslal Roberta a Iniestu.

Místo vyrovnání visel ve vzduchu druhý gól Málagy. V 58. minutě chyboval Iniesta a znovu tu byl Sandro Ramírez, který tentokrát posunul balón na lépe postaveného Aňora a výtečně si poradil ter Stegen. Bylo to ale velké varování pro Barcelonu.

Nic naplat. Po hodině hry zbytečně dohrál souboj Neymar a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. Domácí neměnili herní styl a dále vyčkávali na rychlé protiútoky. Po jednom z nich pálil Charles a ter Stegen zatím držel naděje Katalánců. Dvě minuty před koncem se objevil před Kamenim opět Luis Suárez, ale domácí brankář jej vychytal.

Překvapivé tři body pro Málagu nakonec potvrdil v 90. minutě Jony. Po Busquetsově chybě vzniklo další přečíslení, které domácí potrestali. Barcelona tak prohrála a místo snížení náskoku se dočkala spíše jeho navýšení. Katalánci se musejí dát rychle do kupy, protože už v týdnu zavítají do Turína na horkou půdu Juventusu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
dextroza_m

Noční můra pro Barcelonu, ten jejich chytající chobotnico-pavouk-kameník chytá do trenek golovky.

Reagovat
boryland

0:2...........Leo 2......................

Reagovat
smazaný uživatel

To je nezmar ten Neymar... a Leo Kdessi?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiket dne na tipáči,mj. Malaga +1,5 g.Jak k tomuto tipu došel je mě záhadou .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele