13. kolo
26.11.2016 13:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Málaga CF - Deportivo La Coruña 4:3

Sedmigólové drama se šťastným koncem pro domácí viděli příznivci španělské kopané v Andalusii, kde Málaga hostila La Coruňu. Depor se sice ujal brzkého vedení, ale po změně stran už ztrácel na svého soupeře dva zásahy. Flintu do žita neházel a ze zdánlivě ztraceného zápasu málem získal bod. Rozhodl nastavený čas a rozhodující branka na 4:3 v podání Javiera Ontiverose.

La Coruňa si v Andalusii nemohla přát lepší začátek. Už ve třetí minutě vlétl do vápna domácích Gama a po faulu Ricca sudí Bikandi odpískal pokutový kop. Jedinečnou možností nepohrdl Celso Borges, penaltu střelou doprostřed bezpečně proměnil a Depor vedl 1:0. Navíc hosté byli i nadále aktivnější. Florin Andone měl na kopačce druhý gól, ale svojí šanci ze 17.minuty zahodil. Byl to klíčový okamžik, neboť za další čtyři minuty fauloval hrdina předchozího penaltového okamžiku Borges a tentokrát měl výhodu pokutového kopu domácí tým. Michael Santos zvolil ráznou přízemní střelu k pravé tyči a i když golman Tytoń vystihl směr, na balón nedosáhl - 1:1.

Od tohoto okamžiku začínala mít Malaga navrch a pět minut před koncem prvního poločasu podruhé udeřila. Sandro Ramírez předvedl parádní exekuci volného přímého kopu a brankář Tytoń se po jeho střele pouze ohlédl. Fantastická rána znamenala vedení Málagy, která vstoupila aktivně i do druhého poločasu. Hned z kraje odmítl třetí branku Santos, jenž těsně na balón nedosáhl. Nemuselo ho to mrzet. V 56.minutě dostal zpětnou přihrávku a střelou rovnou z první pod břevno zvýšil na 3:1.

Třetí branka ale Málagu ukolebála a aktivitu zase převzali hráči hostujícího celku. Sidnei nechal vyniknout Kameniho, ale Florian Ande už s ním neměl slitování. Gil poslal na malé vápno milimetrově přesný centr, který Andone hlavou dostal za Kameniho záda. La Coruňa kontaktní brankou ještě více ožila a Málaga se jen bránila. Neúspěšně. Osm minut před koncem zápasu propadl míč až na zadní tyč k Celso Borgesovi a ten srovnal na 3:3! Utkání směřovalo k nerozhodnému konci a už to i vypadalo, že se nic dalšího nestane. Jenomže přišla druhá minuta nastaveného času a povedená rána střídajícího Javiera Ontiverose!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plichta na Barceloně - ztráta bodu s La Corunou?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele