36. kolo
06.05.2017 18:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Messi načal druhou gólovou padesátku a Barcelona stále doráží na Real

Tuhý boj o trofej šampiona La Ligy stále nekončí. Obhájce titulu z Barcelony totiž obstál v zatěžkávacím testu proti Villarrealu a po výhře 4:1 stále doráží na Real Madrid, který má po triumfu v Granadě stejný počet bodů, ovšem také jedno utkání k dobru. Hlavním strůjcem barcelonského vítězství byl Lionel Messi, jenž si připsal svůj letošní jubilejní padesátý a poté hned i jednapadesátý gól napříč všemi soutěžemi.

Pro katalánský velkoklub se jedná již o pátou ligovou výhru v řadě, a to především zásluhou potentní útočné trojice. Messiho totiž ještě doplnili parťáci Neymar s Luisem Suárezem a dohromady již tito jihoameričtí forvardi v této sezoně vsítili skvostných 102 branek. Messi si navíc pojistil první místo v ligové tabulce střelců, které s pětatřiceti zásahy drží před druhým Suárezem, jenž zatím zaostává o osm branek.

Jako první se ovšem v sobotu večer prosadil brazilský míčový kouzelník Neymar, k němuž se odrazil míč po zablokované ráně Messiho a brankář Andrés Fernández už byl bez šance. Hostům se však krátce po půlhodině hry podařilo vyrovnat, když si Cédric Bakambu zaběhl za záda Gérarda Piquého a po přesném pasu Roberta Soldada chladnokrevně zakončil svůj samostatný únik. Španělský stoper mohl své zaváhání napravit, jenže po Messiho centru nepochopitelně hlavou minul, stejně jako na opačné straně aktivní Soldado.

Už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, jenže Lionel Messi byl jiného názoru. Argentinská hvězda v pětačtyřicáté minutě těžila z výtečné práce Neymara, jenž na levé straně obalamutil dvojici obránců a připravil svému kolegovi z útoku ideální palebnou pozici, z níž Messi vstřelil svou letošní branku číslo padesát. Tuto metu se barcelonskému střelci povedlo během dosavadní kariéry pokořit již popáté.

Po změně stran pojistil hubené vedení domácích jednadvacet minut před koncem Luis Suárez, jemuž asistoval Sergi Roberto, a o definitivní podobu skóre v poměru 4:1 se postaral znovu Messi panenkovsky kopnutou penaltou po odpískané ruce Jaumeho Costy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Villareal ešte zabojuje o LM

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele