30. kolo
05.04.2017 19:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sevilla FC 3:0

Očekávané střetnutí mezi Barcelonou a Sevillou nakonec nabídlo špetku dramatu pouze v úvodní pětadvacetiminutovce. Domácí obhájce ligového titulu totiž hned krátce nato vedl již o tři branky a zbytek utkání již poklidně dotáhl do vítězného konce. Skóre otevřel Luis Suárez, jehož následně doplnil v rychlém sledu dvěma trefami Lionel Messi. Zatímco Barcelona nadále stíhá vedoucí Real Madrid, Sevilla prodloužila svou černou šňůru bez vítězství na pět ligových kol a přepouští tak třetí místo Atlétiku Madrid.

Sevillský kouč Jorge Sampaoli byl ještě před několika týdny vyzdvihován jako žhavý kandidát na uvolněný trenérský post v Barceloně, avšak nedávné vypadnutí andaluského celku z Ligy mistrů proti Leicesteru v kombinaci s bídnými ligovými výsledky již argentinskému trenérovi povážlivě ubírá na bezprostředním kouzlu. Jestli se Sevilla v La Lize brzy nezmátoří, bude se muset dokonce poohlížet na pátý Villarreal s šestým Athleticem, kteří zatím zaostávají za vstupenkou do Ligy mistrů o sedm, respektive osm bodů.

Již ve čtvrté minutě stáli při hostech všichni svatí, když povedená rána Messiho skončila pouze na břevně. Pak ovšem mohla skórovat i Sevilla, kdyby Steven N’Zonzi nezpackal zakončení tváří v tvář brankáři Ter Stegenovi, nebo kdyby nikým nehlídaný Vitolo dokázal ukočírovat zakončení hlavou po přímém kopu Samira Nasriho. Místo toho tak přišel trest na opačné straně, když se k Messiho centru dostal Luis Suárez a ekvilibristickým zakončením nůžkami překonal zblízka bezmocného brankáře Rica.

Aby toho pro Sevillu nebylo málo, hned o tři minuty později již barcelonští svůj náskok zdvojnásobili. Rychlý brejk se po ose Rakitić - Neymar - Suárez dostal až k Lioneli Messimu, pro nějž už nebyl problém zblízka uklidit míč do odkryté sítě. Když pak v třiatřicáté minutě argentinská hvězda skórovala podruhé, nebylo již o vítězi utkání pochyb. Tentokráte Messimu připravil již třiačtyřicátý zásah sezony nešťastnou hlavičkou hostující Nicolas Pareja. Messi pak mohl dokonce do přestávky dokonat hattrick, avšak do třetice již na Sergia Rica nevyzrál.

Po změně stran se již sice sevillští dostali více do hry, ovšem rány střídajícího Sarabii neslavily kýžený úspěch a nadále tak platilo skóre 3:0. Punc debaklu ještě mohli utkání dodat Andrés Iniesta či Paco Alcácer, ovšem ani v jednom případě se jim nepovedlo své samostatné úniky patřičně zakončit. Mizerný večer Sevilly ještě v samém závěru podtrhl Vitolo, který uviděl v první minutě nastavení druhou žlutou kartu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
valloire

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
dextroza_m

5:2

Reagovat
celeb

stopersku dvojicu Mathieu, Mascherano fakt neocakavam.

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué s Messim si na jeden zápas oddechli co muže byt rozhodujici. Je super, že zrelaxovali pred Sevillou. Duležitost zápasu snad neni potrebna komentovat. Proti Granade to dopadlo výborne, snad budou pokračovat v efektivite. Liga rozhodne neni stracena, bude to ješte zajimave....takze dneska věřím v dobrý zápas, Tipuju tak 3-1 nebo 4-1, Sevilla poslední dobou už nehraje tak dobře jako dříve v sezoně a tak je, doufám, přejedeme!!!

Reagovat
boryland

4:0..........Leo 2,Luis,Ney..........

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Neymara, určitě by si ho zasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska věřím v parádní podívanou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele