16. kolo
18.12.2016 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 4:1

Barcelona doma uspěla nad městským konkurentem Espanyolem 4:1 a ukrojila tak část ztráty na vedoucí Real. Svěřenci trenéra Enriqueho byli po celý zápas lepším týmem a výhru v derby slaví zcela zaslouženě.

Asi není překvapením, že Barcelona měla více ze hry a jak je jejím dobrým zvykem, častěji držela balón na svých kopačkách a velice záhy po úvodním hvizdu začala rozvíjet své ofenzivní akce. Po spolupráci L. Suáreze, Neymara a Messiho zakončoval před brankou posledně jmenovaný, avšak ten k údivu všech těsně minul branku. Svěřenci Luise Enriqueho se dočkali v 18. minutě, kdy Iniestovu pobídku před gólmanem Lópezem zužitkoval L. Suárez a Barca vedla 1:0. Espanyolu se pak dařilo zastavovat nájezdy domácích včas, a tak se několikrát dostat až do blízkosti ter Stegena, kde však scházela lepší finální fáze.

Espanyol držel nadějný výsledek až do 67. minuty, kdy podruhé inkasoval. Lionel Messi se zase jednou rozhodl, že prokličkuje celou obranou soupeře, což se mu také povedlo, zakončil, střídající brankář Roberto vyrazil před sebe a dorážející L. Suárez zvýšil na 2:0. To už se defenzíva Espanyolu začala sypat a neuběhly ani dvě minuty a už to bylo 3:0. Z úhlu propálil Roberta Jordi Alba.

Deset minut před koncem se povedlo hostům z jedné z mála šancí snížit. David López parádní ranou z první nedal ter Stegenovi vůbec žádnou šanci! Nějaký velký obrat v závěrečné desetiminutovce se očekávat nedal, o vítězi zápasu už bylo dávno rozhodnuto a Barcelona navíc vstřelila ještě čtvrtý gól. Postaral se o něj po další hezké spolupráci s L. Suárezem Lionel Messi. Barcelona porazila v derby Espanyol 4:1 a patří jí druhá příčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

0-0

Reagovat
roberos

co ty trapáku jeden!

Reagovat
smazaný uživatel

Budu tam!

Kdo by se chtěl přidat na další výjezd, tak má možnost na Valencii v březnu.

http://www.fcbarcelona.cz/index.php?penya=penya&page=clanek&id=26339

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
roberos

To co předvádí Messi je neskutečné !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele