26. kolo
04.03.2017 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Celta Vigo 5:0

Už to tak bývá, že když se Barceloně v některých zápasech nedaří, brzy to někdo šeredně odskáče. Katalánci tentokrát smetli Celtu Vigo nekompromisně 5:0, čímž jí zároveň vystavili tučný účet za předchozí porážky. Z obvyklé ofenzivní trojice se prosadili jen Messi s Neymarem, které doplnili Rakitić a Umtiti.

Barcelona sice měla v počátcích zápasu častěji balón, ale jinak toho moc nevymyslela. Hodně aktivní byl zejména Neymar, přes kterého šla většina akcí Katalánců. Ve 20. minutě měla Celta pořádnou dávku štěstí, neboť za Álvarezem zvonili po střelách Messiho a Neymara tyčky. Kolotoč Barcelony se v tento moment začal pořádně roztáčet a Celta Vigo nestíhala. Navíc svojí genialitu opět předvedl Lionel Messi, v jehož očích se protihráči změnili v tréninkové kužely a božský Argentinec následnou střelou k tyči zajistil Barceloně vedení.

Domácí branka poněkud uchlácholila, takže dalších dvacet minut nic moc nenabídlo, až do 40. minuty, kdy se pro změnu předvedl Neymar. Ten krásně přeloboval Álvareze a Barca se mohla definitivně uklidnit. V takových případech už to má soupeř hodně těžké, zvláště na Camp Nou, a výjimkou nebyla ani Celta Vigo. V 58. minutě zvyšoval už na 3:0 Ivan Rakitić a jen o dvě minuty později na 4:0 stoper Umtiti. Když už v 64. minutě zvyšoval na hrozivých 5:0 Lionel Messi, Celta byla zralá na ručník.

Do vesměs jediné šance hostů se dostal Aspas, ale před ter Stegenem vůbec netrefil zařízení. Barca ve zbytku zápasu hosty netrápila, bohatě si vystačila s pětibrankovým náskokem a v poklidu si dokráčela pro tři body. Zároveň poslala do Paříže jasný vzkaz, že v odvetě osmifinále Ligy mistrů je schopná vše zdramatizovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
dextroza_m

Doma musíme vyhrát, 4 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

co se děje valloire?

Reagovat
valloire

Říkám tomu ukolébání soupeře. Pak udeřím jako blesk.

Reagovat
smazaný uživatel

dal jsem na vyhru Barcelony s Hadnikepem 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale kurz 19.0 na Celtu je trosku moc..... nekoho muze svrbit ruka a pokouset stesti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele