23. kolo
19.02.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - CD Leganés 2:1

Barcelona měla namále, ale roli favorita nakonec potvrdila. V souboji s Leganésem sice brzy vedla, trefil se Messi, ovšem poté si tak dlouho koledovala o vyrovnání, až se dvacet minut před koncem prosadil Unai López. O všem nakonec rozhodla pozdní penalta, kterou proměnil Lionel Messi.

Po debaklu v Paříži se Barcelona měla za co revanšovat a do utkání vstoupila přesně tak, jak si představovala. Ve 4. minutě zatáhl balón do šestnáctky Neymar a přesným pasem našel před prázdnou brankou nabíhajícího Lionela Messiho. Jestli něco Leganés nechtěl, tak rychle inkasovat. Samozřejmě ofenzivní chutě Katalánců ještě vzrostly a brankář Herrerín za chvíli musel rychle hasit další nebezpečí před dotírajícím Suárezem.

Ale nebyla to jenom Barcelona, kdo se pokoušel o ofenzivní výpady. V 17. minutě dostal vynikající pas za obranu El Zhar a ter Stegen parádním zákrokem ochránil katalánské vedení. El Zhara nejprve vychytal zblízka a vzápětí konečky prstů vyrazil jeho dobře mířenou ránu. Předvést se musel i Herrerín, který pro změnu zblízka vychytal Messiho. Barcelona sice vedla, ale bůhvíjakou převahu neměla. V nastavení prvního poločasu musel opět zasahovat ter Stegen, znovu ho výrazně prověřil El Zhar.

Barcelona rozhodně nepředváděla žádný ofenzivní válec a také po změně stran musel být v permanenci ter Stegen. Po hodině hry výborně vychytal Guerrera. V 68. minutě byl sice blízko druhému gólu Rafinha, ale Herrerína zastoupil na brankové čáře obránce Rico. Leganés pokračoval ve snažení a nakonec skutečně vyrovnal. Machís obral o balón Sergiho Roberta a okamžitě přihrál zakončujícímu Unai Lópezovi, který prostřelil ter Stegena - 1:1.

Domácí se samozřejmě nehodlali s nerozhodným výsledkem spokojit a začali obléhat pokutové území Leganésu, skulinku pro zakončení se však nedařilo najít. Trenér Luis Enrique se snažil oživit hru střídáním a do hry poslal Iniestu, Denise Suáreze i Jordiho Albu. Až šest minut před koncem měl na kopačce rozhodující gól Neymar, ale výtečně zasáhl Herrerín.

Leganés byl blízko senzačnímu bodovému zisk, ale rozhodla individuální chyba. V 89. minutě byl ve vápně faulován Neymar a sudí nařídil pokutový kop. Lionel Messi se nezmýlil, jeho proměněná penalta znamenala těsné vítězství 2:1, byť ještě v nastavení zazdil zajímavou příležitost El Zhar.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

V současné situaci ideální soupeř.

5:0

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele