34. kolo
26.04.2017 19:30 CET
7 : 1
(2:0)

Reportáž

Barcelona deklasovala Osasunu sedmi góly

Barcelona před vlastními diváky vyučovala hodinu totální ofenzívy, její názornou ukázakou a nechtěným žákem se stala Osasuna. Celek z Pamplony bude mít domů hodně dlouhou a tíživou cestu, protože v jeho síti skončilo hned sedm branek!

Barcelona si mohla středeční večer užívat, protože jejím soupeřem byla Osasuna. Ta byla jasným outsiderem, neboť hrála na půdě katalánské pýchy a vzhledem k jejímu aktuálně poslednímu místu nebylo pravděpodobné, že by dokázala svého soka zastrašit. Zvlášť, když se Barcelona po vypadnutí z Ligy mistrů utěšuje právě možností prvního místa v LaLize.

Dnes nastoupila opět bez distancovaného Neymara, jehož místo v trochu netradiční sestavě zaujal Paco Alcácer. Vedle něj se vešli Messi, Gomes, Arda Turan, Denis Suárez nebo Mascherano s Dignem. Osasuna se rozhodla bojovat až do konce a možná právě prestižní sok ji mohl nabudit. Do hry se dostali Torres, Fausto, Mérida nebo Romero s Oierem.

Hodně práce měl před sebou zvláště hostující brankář Salvatore Sirigu, který měl napilno od prvních minut. Arda Turan centroval ze strany a ve vápně se k balonu dostal Gomes. Portugalskému záložníkovi, na kterého se snáší často velká vlna kritiky vlastních fanoušků, se zakončení nepovedlo. Jak se to dělá, mu ukázal Lionel Messi. Po chybě hostujících hráčů ve středu pole si vzal míč, obhodil si prvního protihráče a po dvou dotecích přehodil i brankáře Sirigua!

Gomesovi nechyběla touha se ukázat v dobrém slova smyslu. Čerpal z nahrávky Messiho, jenže rána mířila mimo. Vynahradil si to po třiceti minutách, kdy Barcelona pokračovala v akci z rohového kopu. Míč se dostal od Rakitiće do vápna na Andrého Gomese a ten si krásnou střelou k tyči poradil - 2:0.

Rozdílem tří branek mohla Barcelona vést, kdyby Arda Turan krátce před koncem první půle mířil hlavou trochu lépe. Jenže to se nestalo, turecká hvězda mířila mimo. A když nevyšla ani Alcácerova snaha o narážečku s kolegou Messim, šla do kabin Osasuna hodně skleslá. Ten druhý však začala o poznání lépe. Po přímém volném kopu se mohl z krásné branky radovat Roberto Torres, který napálil míč technickým obstřelem mimo dosah ter Stegena!

O pár minut později musel do akce brankář Sirigu, který jen s vypětím všech sil vyrazil pokus Javiera Mascherana. O chvíli později se netrefil přesně Rakitić, ale přesto si katalánský celek vzal zpět dvoubrankové vedení. Gerard Piqué napálil míč po rohovém kopu do tyče, od níž se balon odrazil k volnému Andrému Gomesovi - 3:1.

O tři minuty později se do další velké šance dostal Rakitić, který parádním pasem našel Messiho. Ten se elegantně a jakoby mimochodem zbavil konkurence a přesnou střelou zamířil do sítě - 4:1.

Pátá branka na sebe nenechala dlouho čekat a hosté tušili, že si dnes z Barcelony místo bodů odvezou debakl. Obránce Javier Mascherano našel ve vápně přesným pasem Paca Alcácera, který si míč zpracoval a následně jej ve skluzu poslal se štěstím za záda brankáře Sirigua.

To ale nebylo všechno, bouře barcelonské ofenzívy neustávala. O dvě minuty později domácí zcela rozložili obranu soupeře, Denis Suárez pronikl do vápna a byl v něm faulován. Sudí na nic nečekal a nařídil kopat pokutový kop.

Nervy ze železa prokázal poněkud netradiční exekutor jménem Javier Mascherano a šestý gól byl na světě. A byla to trefa jubilejní, protože pro Mascherana byla vůbec prvním gólem v dresu Barcelony! Když pak v závěru vyslal produktivní Denis Suárez do brejku Paca Alcácera, bylo hotovo. Barcelona si poradila s Osasunou, jejíž sen o záchraně přerůstá v noční můru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad spadne Barcelona zase zpatky na zem 1-1

Reagovat
dextroza_m

Tak určitě...

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda , že proti Realu se to hrálo, dnes přijde tvrdší oříšek. Díky za upozornění.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Demolice 5-0 Barca

Reagovat
dextroza_m

7-0

Reagovat
smazaný uživatel

téměř...

Reagovat
smazaný uživatel

"Osasuna je totiž nejsilnějším týmem v LaLize"

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi demolicemi bych byl opatrný, Osasunu jsem párkrát viděl a taková hrůza jak naznačuje tabulka to rozhodně není. A není větší příležitosti udělat propadák než dnes. Takže chlapci, opatrně , tři body za jakýkoliv výsledek, bez zranění a něco i sil pošetřit!

Reagovat
boryland

4:0............Leo 2,Luis 2...............

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

cokoli horšího než 4:0 je trapas

Reagovat
X-bano-X

7:1 to bude a gól da Masch, možno aj Gomes dá 2 a možno ale len možno aj Paco 2

Reagovat
smazaný uživatel

a konečně by se mohl trefit i ten tragéd maškeráno...

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mascherano první gol za barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Chudqk mna by jeblo nedat tolko zapasov gol.......ale pekne sice z penalty ale aj tie platia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele