15. kolo
11.12.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sporting Gijón 2:1

Sporting Gijón se zatím ze sestupových míst nepohne, rozhodla o tom další porážka na půdě Espanyolu. Domácí se dostali do vedení až ve druhém poločase zásluhou Caiceda a v poslední minutě pojistil výsledek Baptistao. Hosté stačili ve druhé minutě nastavení už jen snížit, trefil se Čop.

Aktivněji vstoupili do zápasu Katalánci a už v páté minutě mohli vést, kdyby Gerard Moreno svojí volej z oblasti značky pokutového kopu neposlal vysoko nad. Domácí nadále zůstávali u balónu, ale ve 20. minutě byli nuceni poprvé střídat. Zraněného Péreze nahradil Vázquez. Za dalších pět minut si připsal další zahozenou šanci aktivní Moreno, po Baptistaově sklepnutí opravdu těsně minul tyčku! Gijón se osmělil až po uplynulé půlhodině, pozornost brankáře Diega Lópeze vyzkoušel pokusem ze střední vzdálenosti Duje Čop.

Vyrovnanou partii viděli diváci i ve druhém poločase, hlavičkujícího Davida Lópeze vychytal Cuéllar, ale v 55. minutě už to domácím konečně klaplo. Sánchez posadil balón přesně na hlavu Felipeho Caiceda a Espanyol vedl 1:0! V 66. minutě došlo k dalšímu zajímavému okamžiku, brankář Cuéllar předvedl obrovskou minul, když napálil míč na prvního hráče soupeře a od něho skončil míč v síti. Gijón měl v tu chvíli štěstí v neštěstí, neboť Caicedo zahrál rukou, a tak nemohla být branka uznána.

Každopádně Gijón se do nějakého souvislejšího tlaku vůbec nemohl dostat a k ohrožení Lópezovi branky docházelo jen sporadicky, jestli teda vůbec. Minutu před koncem se domácím naskytl rychlý protiútok, Baptistao si ve vápně poradil náramně a definitivně rozhodl o vítězství domácích. Hosté sice ještě vykřesali naději pozdní krásnou brankou z volného přímého kopu v podání Duje Čopa, ale to bylo to poslední, co se v zápase událo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele