20. kolo
29.01.2017 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 3:1

Po pěti vítězstvích v řadě utrpěla Sevilla svou první porážku. Podobně jako na začátku prosince na půdě Granady nestačila na půdě papírově slabšího protivníka, který z uplynulých čtyř utkání vyhrál jen jednou a okupuje spíše jen střed tabulky. Espanyol celek z Andalusie porazil před vlastními fanoušky už potřetí v řadě.

Tenhle neúspěch výrazně s pozicí Sevilly nezamával, i nadále se totiž drží v kontaktu s titulem, byť vedoucí Real je už vzdálený na rozdíl čtyř bodů a ještě má k dobru jeden zápas navíc. Především mizerný začátek, během něhož byl už po pár desítkách sekund hry vyloučený Nicolás Pareja, vlastně určoval směr, jakým se utkání bude upínat.

Ve druhé minutě unikl za obranu Pablo Piatti a řítil se sám na brankáře Sergia Rica. Už už se argentinský forvard chystal zakončovat, když v tom ho zezadu strčil jeho krajan Nicolás Pareja, a sudí Iňaki Bikandi druhého jmenovaného nekompromisně vysypal. Ještě se navíc kopala penalta, kterou José Antonio Reyes bezpečně proměnil.

Navýšit náskok mohl po čtvrthodině hry José Manuel Jurado, každopádně v tomhle případě si Sergio Rico poradit dokázal. Naopak na druhé straně se hostům podařilo i v deseti srovnat stav. Franco Vázquez přistrčil balón do pokutového území na Nasriho, ten ho následně předložil do druhé vlny Jovetičovi, jenž snadno zamířil do prázdné brány.

Po půlhodině hry se Sevilla dokonce mohla dostat do vedení, hodně nebezpečnou střelu vyslal Jovetič, každopádně gólman Diego López dokázal na poslední chvíli zasáhnout. V nastavení prvního poločasu se Espanyol znovu dočkal vstřelené branky, centr z přímého kopu zleva od Josého Antonia Reyese dokázal přesnou hlavičkou zužitkovat Marc Navarro.

Hosté ve druhém poločase již nenašli odpověď. Hráli sice o jednoho muže v poli méně, to ano, ale vůbec nepotvrdili, že v ofenzívě mají jednu z nejlepších fazón v LaLize během posledních několika týdnů. Prakticky ohrozil domácí bránu snad jen Franco Vázquez v 58. minutě, jenže svůj pokus nasměroval jen slabě mimo.

Barcelonské mužstvo naopak předvedlo jeden ze svých nejlepších výkonů sezóny a tlačilo se za nějakým pojišťujícím zásahem. Už osm minut po obrátce mohl náskok navýšit Moreno, avšak o kousek kýžený prostor minul. V 71. minutě již domácí útočník přece skóroval, hlavou na bližší tyčce využil pasu zprava od Marca Navarra.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele