9. kolo
22.10.2016 13:00 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

Espanyol Barcelona - SD Eibar 3:3

Hned první sobotní utkání španělské La Ligy nabídlo ohromnou podívanou, inspirovanou legendárním finále Ligy mistrů z roku 2005, ve kterém Liverpool po nepříznivém poločase s AC Milán nic nezabalil a nakonec poslal zápas do prodloužení. Totéž se podařilo i Espanyolu, který nakonec s Eibarem vyrovnal na konečných 3:3.

Návštěvníci stadionu Cornellá-El Prat zažili famózní představení, které nakonec nabídlo šest branek. Rovnou tři do domácí sítě padly už v prvním poločase, další tři pak do sítě hostující. Zápas se ale mohl vyvíjet jinak, kdyby ve čtvrté minutě proměnil velkou šanci Jurado, golman Riesgo byl rychle na zemi a střelu vyrazil. Neuspěl ani Piatti, který pro změnu zamířil těsně vedle a pak už domácí stíhala jedna pohroma za druhou.

Ve 23. minutě poslala defenzíva Eibaru do vápna Espanyolu dlouhý nákop a tam hosté předvedli rychlý ťukec na malém vápně, Kike posunul na Sergiho a ten měl snadnou úlohu. Hned za další čtyři minuty inkasovala defenzíva Katalánců další gól. Kikeho střílený centr si srazil rovnou do vlastní sítě stoper Diego Reyes. Aby toho nebylo málo, vstřelili hosté ještě třetí gól. Minutu před odchodem do šaten se opět z malého vápna přesně prosadil Kike a Espanyol byl zralý na ručník.

Barcelonský celek však zbraně neskládal a do druhé půle vstoupil hodně aktivně. Sánchezova pumelenice skončila těsně vedle, ale v 65. minutě už přišla snižující branka. Hernán Pérez popotáhl balón, prásknul do něj a pokus trochu překvapivě skončil za Riesgovými zády. Za dalších osm minut se domácím podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Moreno naservíroval balón na malé vápno, tam se k němu dostal Piatti a tvrdou ranou dal na 2:3.

Domácí se hnali do útoku, jenomže je přibrzdilo vlastní vyloučení. Felipe Caicedo zahrál v souboji loktem a od sudího Gila nemohl vidět nic jiného než červenou kartu. Ani tři góly a vlastně ani oslabení Espanyol nezlomilo. V nastaveném čase dokonal po náporu fantastický zvrat Léo Baptistao.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Geibar vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je to klidně možné . V minulém kole prohráli vypsaní jako favorit. Počítal s tím i book Vypsal na dvojku o 1,1 vyžší kurz než je pruměr k vypsanému kurzu na jedničku-1,6. Ted jsou outsider- mohli by vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele