31. kolo
08.04.2017 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés 1:0

Espanyol se dál dere tabulkou vzhůru a stále má možnost dostat se do evropských pohárů. Katalánci dnes porazili jedinou brankou Piattiho Alavés, pro který je to už třetí porážka v řadě. Domácí zvítězili naprosto po právu, byli totiž takticky lépe připraveným týmem.

Hostující Deportivo sehrálo v prvním poločase s Espanyolem vyrovnanou partii a to natolik, že nebylo k vidění ani mnoho šancí. Až ve 36. minutě se poprvé připomněl Piattiho, ale jeho hlavička si zatím cestu do sítě nenašla. Vůbec největší šance prvního poločasu přišla až těsně před koncem. José Jurado se s míčem dostal do šestnáctky, kde se před bránícími hráči rozhodl vystřelit a i když to nebyl špatný pokus, brankář Pacheco nemusel zasahovat.

Na začátku druhého dějství domácí sešlápli plyn a Deportivo bylo v problémech. Gerard Moreno ve stoprocentní šanci trestuhodně netrefil branku a sílící tlak nakonec vygradoval ve vedení v 56. minutě. Přímý kop Víctora Sáncheze sklepl na malé vápno David López a Pablo Piatti zblízka bez problémů vstřelil gól.

Hosté byli jako opaření a Espanyol si navíc počínal velice dobře takticky, protože hned po vstřeleném gólu začal kouskovat hru a Alavés do ničeho nepouštěl. Naopak čtvrthodinu před koncem mohl zvýšit Léo Baptistao, výtečný Pacheco ale ještě udržel hosty ve hře. Čas ale kvapil a šance Alavésu nepřicházely. Espanyol nejtěsnější náskok uhájil a díky dalším třem bodům se přibližuje pohárovým příčkám.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele