11. kolo
06.11.2016 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 0:0

Estadi Cornellà-El Prat, to je pořádný strašák pro fotbalisty Bilbaa. Na tomhle stadionu totiž nevyhráli už dlouhých 18 let. I když hosté, a především pak pětigólový střelec Aritz Aduriz, byli notně povzbuzeni o vítězství 5:3 v Evropské lize proti Genku, v Espanyolu nevstřelili jedinou branku. Ani domácím se přitom v ofenzívě nedařilo.

Jako první, kdo si hodlal nějakým způsobem oťukat svého soupeře, byl Leo Baptistao, nicméně ten v úvodu střetnutí usměrnil hlavičku jen nad branku. Další možnost si svěřenci trenéra Quiqueho Sáncheze Florese vytvořili po půlhodině hry, Pablo Piatti ovšem levačkou zpoza vápna pálil jen do rukavic brankáře Kepy.

Domácí byli i nadále o chlup lepším mužstvem a do další gólovky se propracoval Moreno po přihrávce od záložníka Lópeze, ten ovšem mezi tři tyče následně nezamířil. A v závěru prvního dějství ještě jednou vyzkoušel svoje zakončení Pablo Piatti, jenže na Kepu se svým pokusem zpoza šestnáctky zase nevyzrál.

Espanyol byl i po přestávce nebezpečnějším mančaftem. V 55. minutě si stále hodně aktivní Pablo Piatti vybral Fuega, ovšem ten hlavičku poslal jen mimo chtěný a kýžený prostor. Vlastně až po hodině se výrazněji osmělil také Athletic Club. Mikel Rico uvolnil čerstvě historicky desátého nejlepšího střelce klubu Aritze Adurize, ten ale pak střílel pouze nad.

Hosté to také zkoušeli z dálky, střídající Raúl García jeden takový pokus vyslal a i Javier Eraso se nechtěl nechat zahanbit, oba se však nesetkali s přesnou muškou. V nastavení nakonec mohl zařídit tři body barcelonskému celku Moreno, avšak s jeho hlavičkou si v důležitou chvíli dokázal Kepa poradit.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele