23. kolo
18.02.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Deportivo Alavés 0:1

Proměněná penalta Manua Garcíy rozhodla o vítězství Alavése na půdě La Coruni. Oba celky se letos potkaly už třikrát, a jak na podzim, tak v novém roce v rámci Copa del Rey skončilo utkání vždy remízou. Dal se tedy očekávat vyrovnaný souboj i nyní, což se jen potvrdilo. Rozdíl mezi oběma týmy se v tabulce navýšil už na propastných jedenáct bodů.

Domácí po krátkých vánočních prázdninách stále nenašli cestu za vítězstvím. Co je však pro ně v tuhle chvíli horší, to je fakt třetí porážky v řadě. Svěřenci Gaizky Garitana se stále nemohou odpoutat dále od sestupového pásma, od nějž je dělí jen tři body. Hosté naopak díky tomuto úspěchu stabilizovali své postavení ve středu tabulky.

Do první větší šance utkání se dostalo la coruňské Deportivo. Těsně před pokutovým územím si narovnal míč na levačku Kakuta a ostře vypálil, nicméně k jeho smůle trefil pouze břevno. Ještě však nemělo mužstvo kouče Mauricia Pellegrina vyhráno, protože k dorážce se propracoval Juanfran, výtečně ale proti jeho hlavičce zasáhl gólman Fernando Pacheco.

Na druhé straně poprvé výrazněji zahrozil Deyverson, jenž se řítil do samostatného úniku, doběhl si až do bezprostřední blízkosti gólmana Germána Luxe, jenže trestuhodně přestřelil. Obě mužstva se mohla do konce poločasu prosadit z rohových kopů, ovšem ani v jednom případě po nich k převratným momentům nedošlo.

Ani začátek druhého dějství vlastně nepřinesl nic zásadního. A v podstatě až v 67. minutě pořádně rozlítil La Coruňu sudí Santiago Jaime. Nutno podotknout, že měl asi pravdu, protože Raúl Albentosa opravdu hrábl rukama po pronikajícím Manu Garcíovi. Nejenže domácí obránce inkasoval žlutou kartu, ale ještě se kopal pokutový kop.

Jeho exekuce se jal sám faulovaný a jednoduše se nezmýlil. Odpověď se Branquiazuis najít nepodařilo. Alavés potvrdil, že jeho obranná činnost patří v LaLize rozhodně k těm lepším, a čisté konto udržel až do konce. V závěru navíc mohl náskok pojistit Manu García, jeho hlavičku však fantasticky zlikvidoval Germán Lux.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele