28. kolo
19.03.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Celta Vigo 0:1

Zatímco La Coruňa přišla o svou sérii neporazitelnosti čtyř zápasů v řadě, Celta Vigo naopak přerušila svou nepříjemnou šňůru čtyř porážek za sebou. Střetnutí dvou celků z dolní půlky tabulky rozhodl jediný moment, který přišel na řadu čtvrthodinu před koncem. To se totiž nemohl trefit nikdo jiný než Iago Aspas, nejlepší střelec Célticos.

Domácí byli tímhle výsledkem jednoznačně zklamaní, obzvláště když v minulém kole dokázali senzačně skolit Barcelonu. Pořád nemají v žádném případě jistotu záchrany, takže bodovat zkrátka potřebovali i nadále. Hosté tenhle úspěch zaznamenali v pravou chvíli, už se jim totiž pomalu zabouchávaly vrátka v případné cestě za evropskými poháry.

Hostující lodivod Eduardo Berizzo byl samozřejmě notně povzbuzen, že jeho tým před pár dny dokázal postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy, jenže náladu mu notně pokazil už samotný začátek tohoto utkání. Po jednom ze soubojů v pokutovém území se totiž zranil Guidetti, kterého musel už ve 12. minutě nahradit Beauvue.

Celý zápas, a především pak jeho první nepříliš záživný poločas, spíše těšil fanoušky defenzivního fotbalu. V něm byla většina střeleckých pokusů na obou stranách zablokována, vůbec první mezi tři tyče vyslal až šest minut před obrátkou Bongonda, nicméně domácí gólman Lux byl na svém místě a v pohodě míč zkrotil.

Zkraje druhého dějství málem Deportivo potrestalo opravdu mizernou rozehrávku svého soupeře. Najednou se Borges ocitl v bezprostřední blízkosti brankáře Sergia Álvareze, toho ovšem nepřekonal, dorážet se následně snažil Bruno Gama, jenže ten bránu minul. V 71. minutě ani Carles Gil se svou střelou z dálky nevyzrál na Sergia Álvareze.

Vigo o své výhře rozhodlo v 74. minutě. Beauvue měl na pravé straně poměrně dost času a prostoru na to, aby vyslal přesný centr na hranici brankového území, kam si naběhl trestuhodně nehlídaný Iago Aspas, a ten pak snadno zacílil. Álex Bergantiňos spolu s Alejandrem Arribasem zahrozili a mohli vyrovnat, nemířili ovšem přesně.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favorit neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele