32. kolo
17.04.2017 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Villarreal CF 2:1

Po třech kolech strádání, v nichž nezískalo Deportivo jediný bod a navíc nevstřelilo jedinou branku, se podařilo mužstvu trenéra Mauricia Pellegrina konečně zabrat, a před vlastními fanoušky skolilo o Evropskou ligu usilující Villarreal. Jeho pátá příčka je v tuhle chvíli hodně ohrožená, neboť devátý Espanyol ztrácí na tuhle metu už jen pět bodů.

Duben baskickému celku vůbec nevycházel a nutně už potřeboval jakoukoli vzpruhu, aby sezónu dohrál bez větších obtíží a vydržel v klidném středu tabulky. Tohle vítězství mu navíc dodalo znovu ještě teoretickou naději bojovat o evropské poháry. Žlutá ponorka stejně jako na podzim se svým soupeřem padla, bídně odehrála především první poločas.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a hned dvakrát v rychlém sledu za sebou se musel mezi třemi tyčemi činit Andrés Fernández. Nejprve ho střední vzdálenosti prověřil svým pokusem Ibai Gómez, následně se k dorážce propracoval rovněž Deyverson, v obou případech si však villarrealský gólman velmi dobře poradil.

Na druhé straně první nebezpečnější střelu na bránu vyslal R. Soriano, každopádně s jeho pravačkou si na bližší tyčce poradil brankář Fernando Pacheco. Deset minut před obrátkou Alavés poprvé gólově udeřil. Mario Gaspar ve snaze odhlavičkovat míč do bezpečí namazal pouze Ibaiovi Gómezovi, jehož dělovka z voleje zapadla do sítě.

Ve 45. minutě již Deportivo vedlo o dvě branky. Toquero přistrčil balón na pravou stranu ke Kikovi Femeníovi, ten odcentroval do šestnáctky, odkud hlavou pohotově zacílil stoper Ely. Kdyby následně v 68. minutě proměnil z dobré pozice hlavou Toquero, asi by bylo definitivně rozhodnuto. Takhle však protivník mohl ještě utkání dramatizovat.

Villarreal se v poslední dvacetiminutovce nadechnul k velkému výkonu. V 70. minutě obral o míč Mario Gaspar chybujícího Hernándeze a Bakambu následně zamířil do vzdálenější šibenice. Reprezentant Demokratické republiky Kongo zahrozil v závěru ještě dvakrát, ale v prvém případě nevyzrál na Fernanda Pacheca a pak pálil trestuhodně mimo.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele