24. kolo
25.02.2017 13:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Valencia CF 2:1

Valencia nedokázala navázat na velmi cenná vítězství nad Bilbaem a Realem Madrid a na půdě Alavése padla o jednu branku. A to přitom nebyla vůbec daleko od vítězství, dvacet minut před koncem totiž poslal hosty do vedení Carlos Soler. Jenže domácí stačili zásluhou Ibaie Gómeze a Aleksandara Kataie vývoj zápasu otočit.

Oba týmy jsou aktuálně ve formě, takže si na svůj další úspěch zajisté brousily zuby. Souboj dvou celků, které aktuálně mají vlastně daleko od evropských pohárů i od sestupového pásma a drží se ve středu tabulky, nabídl hodně vyrovnanou hru. Podobně jako na podzim. Deportivo nakonec Los Che vrátilo zářijovou porážku z loňského roku naprosto stejnou měrou.

Do první příležitosti se nejprve propracovali svěřenci kouče Mauricia Pellegrina. V 7. minutě hlavičkoval po pěkné akci Ibai Gómez, nicméně hostující gólman Diego Alves dokázal jeho pokus zneškodnit. O pár chvil později na druhé straně selhal v koncovce Carlos Soler, jenž z hranice brankového území z první zamířil jen mimo.

Poté si naopak zase zachytal Diego Alves, každopádně se střeleckým pokusem Christiana Santose tentokráte neměl takové potíže. A ani Manu García těsně před obrátkou bezbrankové skóre nezměnil, jelikož ve vyložené pozici zamířil jen vedle. Ve 48. minutě si pak Manu García po elegantním individuálním uvolnění vylámal zuby na Diegovi Alvesovi.

O všem podstatném se rozhodovalo až v poslední třetině tohoto střetnutí. Valencia udeřila jako první. Dani Parejo ukázal, že zahrávání přímých volných kopů je jeho silnou disciplínou, a svou dělovku směřoval do šibenice. Fantastický brankář Fernando Pacheco sice míč vyrazil, ale pouze k nohám skórujícího Carlose Solera.

Alavés se ovšem nevzdal a o osm minut později se mu podařilo srovnat. Ibai Gómez byl poměrně špatně bráněný, naběhl si z levé strany těsně za pokutové území a odtud zamířil přesně k tyči. V 86. minutě následně Katai strhl vítězství na stranu Deportiva. V žádném případě se nenacházel v ofsajdu a chytrým zakončením překonal Diega Alvese.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bodaj by vypadli picusi

Reagovat
vanGomm

Taky už Valencia ví co přichází po posvícení!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele