26. kolo
06.03.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Deportivo Alavés - Sevilla FC 1:1

Sevilla utrpěla po čtyřech ligových vítězstvích v řadě nepříjemnou ztrátu a jako by mu vedoucí Barcelona s Realem začínaly unikat. Hosté zkrátka neudrželi nejtěsnější možné vedení, které jim zařídil Wissam Ben Yedder, až do závěrečného hvizdu. Domácí Deportivo čtvrthodinku před koncem srovnalo na konečných 1:1 díky Aleksandarovi Kataiovi.

V podstatě se dá říci, že mužstvo z Andalusie mělo první poločas pod kontrolou. Hodně ho zajisté uklidnila první branka ze 23. minuty. Pablo Sarabia pronikl středem hřiště a přistrčil míč na Ben Yeddera, v tu chvíli se hráči Alavése marně dožadovali ofsajdu, a francouzsko-tuniský forvard zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

V obraně Sevilla i nadále působila velmi kompaktním dojmem. Jen ve sporadických případech se její soupeř dostal do nějakého zakončení, se svou hlavičkou ve 14. minutě neuspěl Deyverson, chvilku před přestávkou pálil Ibai Gómez mimo. Navýšit náskok mohl Iborra, to by však jeho pokus musel mít lepší parametry.

Ani ve druhém dějství Deportivo svého protivníka zprvu výrazněji nezatlačilo. Zahrozil jen v 54. minutě Toquero, jehož střela z vyložené pozice ovšem úplně minula kýžený prostor. Až zhruba v poslední pětině tohoto střetnutí se baskický celek nejvíce osmělil a neměl dokonce daleko od zisku plného počtu bodů.

Vyrovnání v 75. minutě zařídil Katai, jenž z brankového území poměrně snadno zužitkoval vytříbený centr zprava od Óscara Romera. Jen o minutu později se do velké příležitosti propracoval na druhé straně Iborra, nicméně ze slušné pozice odmítl zařídit druhou trefu Sevilly, a svou pumelici nasměroval jen nad břevno.

Úplný závěr pak patřil Alavési. Pět minut před koncem mohl podruhé skórovat srbský záložník Katai, jenže jeho střelu z přímého kopu zlikvidoval výtečně brankář Sergio Rico, a Deyverson z dorážky trefil jen spojnici břevna a tyčky. Sergio Rico musel zasahovat ještě jednou, z blízkosti skvěle vychytal zcela osamoceného Deyversona.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je sakra mozny, ze dal gol Katai, kdyz v minulym zapase dostal cervenou? Nerozumim tomu a doufam ze to je blbost domacich a bude kontumace. Docela by mi to bodlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele