10. kolo
29.10.2016 16:15 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Real díky Ronaldově hattricku přestřílel Alavés a zůstává první

Cristiano Ronaldo dal svým kritikům tu nejlepší možnou odpověď a Real Madrid především díky jeho jubilejnímu čtyřicátému hattricku v dresu Bílého baletu zvítězil na půdě Deportiva Alavés v poměru 4:1. Domácí sice poslal na úvod do vedení Deyverson, ovšem Real dvěma góly ronalda otočil skóre ještě do přestávky a v závěru přidali výsledku punc snadného vítězství Álvaro Morata se stále hladovým Ronaldem. Madridský klub tak nadále zůstává v čele La Ligy, zatímco Deportivo je v dolní polovině tabulky na třinácté příčce.

Navzdory konečnému výsledku se triumf Realu opravdu nerodil lehce. O včasný budíček letargické obrany hostí se postaral brazilský forvard Deyverson, jenž zblízka ve skluzu zasunul do sítě střílený centr Thea Hernándeze a poslal ligového nováčka překvapivě do vedení. Na rozdíl od zápasu na Camp Nou, kde Alavés statečně uhájil vedoucí stav až do samého konce, však tentokrát obdobné štěstí neměl, neboť se dočkal tvrdé nepřízně rozhodčích.

Přímý kop Garetha Balea ze sedmnácté minutě totiž trefil právě střelce Deyversona do hlavy, avšak hlavní sudí Sánchez ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu za domnělé hraní rukou. Nabídnutou příležitostí Cristiano Ronaldo nepohrdl a přízemní ranou doprava srovnal na 1:1. S Alavésem ovšem kontroverzní vyrovnání nezamávalo a Manú García s Kikem Femeniou se oba dostali do slibných střeleckých pozic, jenže neuspěli. To Ronaldo, pro nejž šlo teprve o třetí ligovou trefu tohoto ročníku, byl nekompromisní a i s přispěním teče bránícího hráče procpal svou prudkou ránu z třiadvaceti metrů až do sítě.

Po změně stran herní tempo nabralo ještě více na obrátkách a bylo jen otázkou, zda se Alavési podaří srovnat, anebo jej předstihne některý ze střelců Realu. Jak domácí Camarasa s Deyversonem, tak Isco, Kovaćić, Bale i Ronaldo však byli ve svých šancích neúspěšní a těsné vedení hostí přetrvávalo i s blížícím se koncem zápasu. O klíčovou pojistku se mohl jedenáct minut před vypršením základní hrací doby postarat Ronaldo z dalšího pokutového kopu, jenže tentokrát brankář Pacheco vystihl směr jeho rány a brilantním zákrokem udržel Alavés ve hře.

Naděje domácích však v tu chvíli měly i tak jepičí život. Šest minut před koncem se totiž prosadil střídající Álvaro Morata, když si naběhl na dlouhý pas Marcela a jemným obloučkem nedal Pachecovi šanci zasáhnout. Třešničkou na pomyslném dortu pak byla hattricková trefa Cristiana Ronalda z osmaosmdesáté minuty, na níž se opět podílel výtečný Marcelo. Real tak nakonec zvítězil 4:1, přičemž pro jeho portugalskou superstar šlo navíc o vítanou vzpruhu a potvrzení role favorita na zisk letošního Zlatého míče.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo dá tři kousky

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

takový věštec

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

To si děláš prdel

Reagovat
vanGomm

Tak uhodnou,že dá C.Ronaldo 3 góly a zároveň také i to,že nedá penaltu no to se jen tak nevidí!! Je ale pravda,že už bylo otázkou času,kdy to tam nasype.Matematická pravděpodobnost se každým zápasem zvyšovala.U hráče těchto kvalit to byla pouze otázka času.Ale i tak vynikající tip!!

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
Pospovič

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

0-6

Reagovat
7C.Ronaldo

král

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele