16. kolo
16.12.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Real Betis 1:0

Nováčkovská sezona Deportiva Alavés i nadále pokračuje ve velkém stylu. Baskický celek si totiž v páteční předehrávce šestnáctého kola poradil na domácí půdě s Realem Betis a odskočil tak od pásma sestupu na luxusní odstup devíti bodů. O jedinou branku utkání se postaral nejlepší střelec Alavése Deyverson, pro nějž šlo již o pátou ligovou trefu sezony.

Domácím sice patřila již první půle utkání, avšak kýženého průlomu skóre se dočkali skoro až po hodině hry. Perfektní přihrávka Gaizky Toquera rozebrala obranu Betisu na šroubky a pro Deyversona již nebyl problém zakončit celou akci gólovou ranou levačkou. Alavés tak poskočil na zisk jednadvaceti bodů a průběžné dvanácté místo, zatímco čtrnáctý Betis nyní o tři body zaostává.

Po úvodní nezáživné čtvrthodině se Alavés nadechl k dominanci, která trvala takřka po celý zbytek poločasu. Prvním, kdo ohrozil branku Antonia Adána, byl Víctor Camarasa, který si zpracoval přetažený rohový kop a nebezpečně vypálil. Jeho střela ovšem nakonec skončila pouze na boční síti. Adán se tak dostal do akce až při likvidování nebezpečného Toquerova centru před nabíhajícím Deyversonem a pět minut před odchodem do kabin si pohlídal i nedůraznou ránu Ibaie Gomeze. Když se záhy neujalo ani Deyversonovo akrobatické zakončení nůžkami, platil v poločase stále bezbrankový stav.

Dvě minuty po změně stran dostal jedinečnou možnost zařídit Betisu nečekané vedení Rubén Castro, avšak legenda andaluského celku v zakončení výjimečně selhala, neboť do rány stihl vstoupit Fernando Pacheco. Na změnu skóre tedy došlo až v minutě osmapadesáté, kdy se po chytré kolmici Toquera prosadil šikovným zakončením šajtlí Deyverson.

Brankář Pacheco pak ještě musel jednou obstát v souboji s Castrem, když jej protáhl kroucený přímý kop španělského útočníka, ovšem víc toho již Betis v zápase nepředvedl a přepustil tak všechny body Alavési, pro který jde teprve o druhé domácí vítězství sezony. V příštím kole čeká hráče Alavése baskické derby v Bilbau na půdě Athleticu, zatímco Betis přivítá dalšího nováčka, a to Leganés.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele