30. kolo
05.04.2017 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - CA Osasuna 0:1

Velké slávy se dočkali fotbalisté kouče Petara Vasiljeviče, kteří se pomalu a jistě smiřují se sestupem do nižší soutěže. Osasuna totiž poprvé od října minulého roku a poprvé po dvaadvaceti kolech dokázala bodovat naplno. Když už se chýlil duel v Alavési k nerozhodnému výsledku, stačil skórovat Álex Berenguer.

Pamplona se tímhle ročníkem spíše protrápila. Pořád je sice záchrana v nejvyšší soutěži matematicky možná, prakticky je však nesplnitelným úkolem. Dohnat manko třinácti bodů by bylo těžké pro kohokoliv. I tak se však hosté zaradovali z jednoho dílčího úspěchu. Podruhé mimochodem uspěli v Baskicku, první vítězství přitom získali v Eibaru.

Deportivo se nachází v klidném středu tabulky, nicméně mohlo ještě zabojovat o evropské poháry, a tahle ztráta je pro něj zcela jistě hodně nečekanou ztrátou. Jako by zkrátka tenhle duel podcenilo. Hlavně v ofenzívě působilo dost malátně, soupeři vlastně ani nenadělalo příliš potíží bránit co nejdéle bezbrankovou remízu.

Už ve 4. minutě hosté vyslali první střelecký pokus mezi tři tyče, konkrétně díky Sergiovi Leónovi, brankář Fernando Pacheco byl ovšem na svém místě. Ve 23. minutě měl už domácí muž v rukavicích o poznání větší potíže, po centru z rohového čtvrtkruhu se k hlavičce propracoval Fausto Tienza, avšak na svého protivníka nevyzrál.

V podstatě domácí zahrozili v první pětačtyřicetiminutovce jen jednou jedinkrát, po půlhodině hry zahrávali přímý volný kop z dobré pozice, jako exekutor se ho jal vykonat Óscar Romero, každopádně gólman Sirigu si poměrně snadno poradil. I druhý poločas byl hodně vyrovnaný, jako by ale Osasuna byla v ofenzívě stále o něco nebezpečnější.

V 52. minutě se ocitl za nedůraznou obranou De las Cuevas, řítil se sám na Fernanda Pacheca, v tutovce ale selhal a zamířil pouze mimo. V 88. minutě se již podařilo rozvlnit síť náhradníkovi Álexovi Berenguerovi, jehož parádní střela zpoza vápna skončila přesně u tyčky. Srovnat se snažil ještě Katai, trefil ovšem pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Osasune chybi hodne hracu

Reagovat
smazaný uživatel

Alavés již nemuže spadnout. Jak to bylo před zápasem , nechce se mě to počíat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele