20. kolo
28.01.2017 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Atlético Madrid 0:0

Ani na druhý pokus nedokázalo Atlético Madrid vyzrát na nováčka z Alavése a veze si tak z Baskicka pouze bod za bezbrankovou remízu. A i ta byla dokonce pro svěřence Diega Simeoneho takřka malým vítězstvím, neboť domácí se favorizovanému sokovi nejenže vyrovnali, ale dokonce jej i úspěšně zatlačili na vlastní polovinu a měli o poznání blíže k vytouženému průlomu skóre. Atlétiku se navíc zranil stoper José María Giménez a dost možná potká dodatečný trest také jeho uruguayského krajana Diega Godína, který pro změnu neudržel nervy na uzdě a neodpustil si plivnutí na soupeře...

Přestože již ve středu čeká madridský celek očekávané semifinále ligového poháru proti Barceloně, nasadil Simeone snad až nečekaně silnou sestavu. Ani ta ovšem nedokázala vymyslet nic kloudného, a zvláště při ráně Víctora Laguardii měla i pořádný kus štěstí, neboť volej domácího obránce skončil na brankové konstrukci a dorážející Deyverson pak míč zblízka poslal nepochopitelně mimo tři tyče.

Tým Mauricia Pellegrina, který si rovněž zajistil účast v semifinále Copa del Rey jako jeho protivník, sice od počátku kalendářního roku 2017 ještě ani jednou v La Lize nezvítězil, avšak proti Atlétiku předváděl výtečný fotbal i po změně stran. Záložníci Camarasa s Edgarem oba zahodili slibné šance a hostující brankář Miguel Ángel Moyá měl co dělat, aby vytěsnil střelu The Hernándeze, jenž v Alavési hostuje právě z Atlétika.

Na opačné straně měl jedinečnou možnost rozesmutnit domácí příznivce Nicolas Gaitán, jenže v samostatném úniku nezvládl brankáře Pacheca obejít a celá šance přišla vniveč. Atlético se tak musí znovu stejně jako v domácím zápase proti Alavési spokojit jen s remízou, přičemž z posledních čtyř ligových zápasů na půdě soupeře dokázala Simeoneho skvadra zvítězit pouze jedinkrát. Atlético tak zůstává 36 body na čtvrté příčce, o kterou jej ale může připravit Real Sociedad, pokud v neděli zvítězí proti vedoucímu Realu Madrid. Alavés je s 24 body dvanáctý.

Autor: Martin Kantor / reuters.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele