36. kolo
07.05.2017 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Athletic Bilbao 1:0

Deportivo Alavés slaví skalp dalšího známého týmu a velkého favorita. Před domácími diváky o tom rozhodlo čisté konto, které obránce Deporu udrželi, ale také jediná branka utkání. Tu měl proti Bilbau na svědomí mladý obránce Theo Hernández.

Úkol prolomit obranný val baskického Bilbaa připadl hráčům jako Méndez, Camarasa, Gómez nebo Deyverson. Bilbao se chtělo odpoutat od závislosti sledovat výsledky sedmého Realu Sociedad, k čemuž potřeboval bodovat na půdě Deportiva. O to se měli starat hráči jako Laporte, Balenziaga, San José, Williams, Raúl García, Muniain a samozřejmě Aduriz.

Právě ten se hnal do prvního útoku, sklepl si balón z hrudníku na kopačku a vypálil. Mířil však hodně nepřesně. O něco podobného se pokusil také Iňaki Williams, který už mířil trochu lépe. Pálil však jen do brankáře Fernanda Pacheca. Camarasa na opačné straně vypíchl Muniainovi míč a mířil dopředu, jenže v klíčové fázi si balon zbytečně moc předkopl.

Po třiceti minutách musel do akce opět brankář Pacheco, kterého pořádně zaměstnala hlavička vysokého Aritze Adurize. Ke gólu mu ale nepomohl ani předcházející centr od Balenziagy. Pět minut před koncem první půle, která mnoho fotbalového pohledu nenabídla, ještě Williams po vlastním kontru hledal Aritze Adurize, jenže nahrávka na něj nebyla z nejpřesnějších.

Williams byl aktivnější také po změně stran, když si naběhl do vápna a z pravé strany vypálil po zemi. Míč se však stočil mimo. A pouhé tři minuty poté domácí velmi nečekaně zasadili soupeři rozhodující ránu. Ibai rozehrával rohový kop a balón propadl za hranici vápna k volnému Hernándezovi. Mladý obránce si míč zpracoval a druhým dotekem jej poslal do sítě - 1:0 pro domácí!

Athletic byl očividně v šoku, takový vývoj rozhodně nečekal. Nutno podotknout, že byl dosud lepším týmem. Najednou byly sny Bilbaa v prachu a na jeho hře bylo hodně vidět, že je Bibao zaskočené. Berňat ještě zahrál rukou ve vlastním vápně, což sudí Juan Martínez nepostřehl.

Dvacet minut před koncem mohli domácí ještě navýšit své vedení. Střídající Sobrino šel sám na bránu, jenže místo zakončení ještě zpomalil hru a nahrával Deyversonovi, který však byl obsazen. Neujala se ani skákavá střela Ikera Muniaína, který vypálil z pětadvaceti metrů docela povedeně. Brankář Pacheco byl na místě.

Ze střední vzdálenosti pak pálil také obránce Laporte, který cítil potřebu pomoci bezradným kolegům v útoku. To už ale Depor výborně bránil a byl odhodlán udržet tento výsledek až do konce. Domácí Alavés se spoléhal na odkopy za půící čáru, které ho nakonec zachránily. Cenné body si tak připisují domácí, kteří i díky nim dlí na desátém místě LaLigy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele