21. kolo
17.05.2017 21:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Real nastřílel Celtě Vigo čtyři branky a je první

Real Madrid si s Celtou Vigo poradil rozdílem třídy, o což se postaraly dva zásahy Cristiana Ronalda a rovněž branky Benzemy s Kroosem. Před posledním kolem španělské LaLigy tak má Zidanův celek náskok tří bodů na druhou Barcelonu.

Real Madrid měl dnes večer poslední trumf v rukávu a před posledním kolem LaLigy by vítězství byla dost možná rozhodující injekce. Tým trenéra Zinedina Zidana dobře věděl, co všechno je v sázce. Dohrávka 21. kola španělské LaLigy mu moha poskytnout vítanou výhodu oproti Barceloně, neboť oba kluby dělí jen skóre. Celta Vigo sice došla v Evropské lize dost daleko, ale na domácí scéně se trápí.

Domácí trenér Eduardo Berizzo postavil obvyklou sestavu s Álvarezem mezi třemi tyčemi, před ním pak nastoupili Mallo, Cabral, Roncaglia a Jonny. Útočnou letku vedl John Guidetti podporován Jozabedem, Sistem a Aspasem. Real nastoupil s Benzemou, Ronaldem či Iscem v ofenzívě, zatímco defenzivní práci měli především Danilo, Varane, Ramos a Marcelo.

Celta doufala, že se jí povede ustát silný nástup Realu, který se dal od prvních minut očekávat. Vydrželo jí to ale jen deset minut. Ještě před jejich uplynutím se do míče opřel Isco, jehož pokus nebyl úspěšný. S míčem po straně se probíjel také Cristiano Ronaldo, na nějž si obránci Celty dávali velký pozor. Očividně ale ne dost velký.

Právě Ronaldo v desáté minutě rozjásal sektory hostujících fanoušků. Marcelo nejprve našel krásnou nahrávkou Isca, který poslal míč zpětnou nahrávku na portugalského střelce. Ten si míč zpracoval, obešel jednoho obránce a pak napálil balon přesně k tyči - 1:0 pro Real Madrid.

Celta chvíli nedokázala reagovat a musela jí pomoci až standardní situace k tomu, aby se dostala trochu blíž Navasovi. Právě v jeho rukavicích totiž skončil balon po centru Daniela Wasse z volného přímého kopu. Celta dál příležitostně zlobila, jako třeba při ráně Pioneho Sista po pětadvaceti minutách. Domácí celek se dál snažil kombinovat a jednu takovou snahu proměnil Iago Aspas ve střelu do boční sítě!

Další zajímavý pokus si vzal na starost Cristiano Ronaldo, jenže ani slavný rodák z Madeiry neměl víc štěstí. Ke konci první půle začali domácí hráči být trochu více nervózní, což žlutou kartou odnesl protestující Iago Aspas. Závěrečný pokus Karima Benzemy úspěch taktéž neslavil, takže do šaten odcházeli spokojenější hráči Bílého baletu.

Domácí Ceta nepodala v první půli špatný výkon, ale na Real to zkrátka nestačilo. A ve druhém poločase se její situace začala ještě zhoršovat. Pouhé tři minuty po návratu ze šaten totiž hosté podruhé udeřili. Rychlý kontr do rozvrácené obrany Celty vedl Isco, který balon předložil Cristianu Ronaldovi a Portugalec mu jeho krásný pas vrátil s díky vstřelením pojišťující druhé branky - 2:0.

Vedení o dvě branky Realu naprosto vyhovovalo a pomohlo mu to uklidnit hru. Tentokrát se nečekalo na jeho letošní emblém v podobě rozhodnutí zápasu v jeho posledních minutách - dnes chtěli hosté rozhodnout co nejdřív. Pomohl jim k tomu také Iago Aspas, který se ve snaze vymodlit si penaltu sesunul k zemi ve vápně hostí, za což mu sudí udělil jeho již druhou žlutou kartu!

Dalo by se ale říct, že to byl spouštěč hodně nepravděpodobného dramatu. S míčem se dopředu dral John Guidetti, který nikterak nebezpečně vypálil. Jeho ránu ale tečoval Sergio Ramos tak, že brankář Keylor Navas nedokázal reagovat - 2:1.

Jen o pouhou minutu později byl na světě další gól, tentokrát však již do sítě Celty. Marcelo našel ve vápně volnějšího Karima Benzemu a zkušený Francouz zakončil rychlou akci hostí trefou do brány - 3:1 pro Real.

Real neustával a obrovskou šanci spálil Cristiano Ronaldo. Portugalský mág dokázal, že i mistr tesař se občas utne, když z deseti metrů po nahrávce od Kroose pálil sám před Álvarezem mimo! Právě Toni Kroos se stal tím hráčem, který se do střeleckých statistik zapsal dnes v noci jako poslední, protože po skvělé práci Karima Benzemy prostřelil brankáře Álvareze a uzavřel vysoký účet dnešního utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
boryland

2:1...................

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

1-3

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Celta zaboduje!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Vigo už se v tabulce níže posunout nemůže.No vlastně ani výše Navíc Real s ním poslední dva zápasy nevyhrál,takže by to mělo být za 2.

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Celta urve no

Reagovat
pantondavo

Na to se nedá dívat, Real hraje vyloženě na 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Ke konci první půle začali domácí hráči být trochu více nervózní, což žlutou kartou odnesl protestující Iago Aspas." ???? A o té ruce ani slovo. Asi opravdu nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele