1. kolo
22.08.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - CD Leganés 0:1

Loni druhý nejlepší celek Segunda División a zároveň nováček španělské nejvyšší soutěže svým nejtěsnějším možným vítězstvím na půdě Celty Vigo určitě překvapil. Leganés sehrál se svým soupeřem rozhodně vyrovnanou partii, na rozdíl od něj zásluhou Víctora Díaze vstřelil branku, a tak se raduje na úvod sezóny z překvapivého bodového úspěchu.

Zpočátku se oba týmy oťukávaly. Na domácí straně si nechal šanci proklouznout mezi prsty Fabián Orellana, na té druhé mírně zahrozili David Timor s Guerrerem a pak také Adrián Marín, jenž svůj pokus nasměroval jen do rukavic gólmana Sergia Álvareze. Následně si hostující brankář Jon Ander Serantes poradil s nebezpečným centrem Iaga Aspase.

Znovu se ke střelbě dostal Fabián Orellana, tentokráte zacílil z voleje, a pak i Sisto, každopádně Jon Ander Serantes se překvapit nenechal. Fabián Orellana byl i nadále při chuti, svůj pokus nasměroval ovšem jen mimo, a z rozvlnění sítě se radoval Iago Aspas, ovšem branka mu nemohla být uznána kvůli ofsajdu.

Do poločasu se ještě ve slušné možnosti objevil Hugo Mallo, avšak ani on nezamířil svou levačkou mezi tři tyče, a těsně před přestávkou mohl Leganés poslat do vedení Guerrero, kdyby ho Sergio Álvarez z blízkosti nevychytal. Zkraje druhé půle spálil velkou tutovku Iago Aspas, jenž po samostatném úniku naprosto selhal v zakončení.

O osudu utkání rozhodla 74. minuta. David Timor z levé strany poslal centr do šestnáctky, kde ho do malého vápna prodloužil hlavou Machís a tam Díaz pohodlně tečoval. Vyrovnat mohl snad jen Guidetti, ale svou příležitost zahodil. V závěru ještě obdržel červenou kartu David Timor, který už jako vystřídaný hráč vyčinil sudímu Munuerovi Monterovi z lavičky.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele