30. kolo
05.04.2017 21:30 CET
2 : 4
(2:3)

Reportáž

CD Leganés - Real Madrid 2:4

Přestože obhájce titulu z Barcelony zvládl s přehledem zvítězit ve šlágru třicátého kola proti Seville, na čele tabulky se udržel jen velmi krátce. Real Madrid si totiž v atraktivním duelu s nováčkem z Leganés rovněž připsal vítězství a je opět o krok blíže úspěšnému završení ligové sezony. Vše po gólové smršti z úvodních pětadvaceti minut nasvědčovalo za stavu 3:0 pro Real, že o vítězi již není pochyb, avšak dva slepené góly Gabriela s Lucianem Nevesem se ještě postaraly o dramatické završení první půle. Až vlastenec Martína Mantovaniho po změně stran zlomil odpor domácích a vysloužil Realu triumf v poměru 4:2.

Vzhledem k nabitému programu Bílého baletu se kouč Zinedine Zidane rozhodl pošetřit přední hvězdy jako Cristiano Ronaldo či Gareth Bale, přesto ofenziva hostí napohled ani v nejmenším neutrpěla. O tříbrankovou smršť v rozmezí pouhých osmi minut se zprvu na přelomu úvodní čtvrthodiny postaral Marco Asensio, který svůj dravý průnik do rozhozené obrany protivníka zakončil přízemním centrem pro Jamese Rodrígueze, připraveného míč snadno doklepnout do sítě.

Álvaro Morata pak pouze tři minuty nato nastřelil brankovou konstrukci, ovšem do střelecké listiny se španělský forvard zapsal hned záhy, když rohový kop prodloužil na přední tyči Nacho a tentokrát již Morata mířil přesně. Po třiadvaceti odehraných minutách navíc tentýž hráč dodal skóre ještě jednoznačnější dojem, neboť povedenou přízemní ranou zužitkoval i pas Kovaćiće a dodal hostům luxusní tříbrankový náskok.

Následné zvolnění favorita ovšem domácí dokázali beze zbytku potrestat a vrátili se ještě do zápasu. Tito sice v devětadvacáté minutě těsně přestřelil, ovšem po půlhodině hry přece jenom zvládl snížit Gabriel, který těžil z výtečné práce Diega Rica po levé straně, a i s pomocí teče bránícího hráče se k němu dostal míč v gólové pozici, jíž nepohrdl. Ani ne tři minuty nato navíc Dimitris Siovas předskočil po rohovém kopu Sergia Ramose a posadil míč na hlavu skórujícího Luciana, díky čemuž byl o přestávce gólový deficit nečekaně snížen na rozdíl jediné trefy.

Ani ne tři minuty po změně stran ale uklidnil příznivce Realu aktivní Morata, který se znovu prosadil hlavou ze standardní situace, byť míč nakonec skončil v síti s přispěním nastřelené ruky Martína Mantovaniho, a tak byl španělský reprezentant ochuzen o hattrick. Poté již šancí na obou stranách ubylo, za zmínku stojí snad jen křižná rána Bustinzy, která prosvištěla okolo levé tyče. Na opačné straně se po chybě brankáře Herrerína dostal do skvělé příležitosti Lucas Vázquez, avšak domácí gólman své zaváhání napravil a Vázquezovu ránu vyrazil nohou. Real tak zvítězil 4:2 a nadále si před druhou Barcelonou drží dvoubodový náskok s výhodou jednoho utkání k dobru.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
loki5

0:2 85 a 90 minuta

Reagovat
dextroza_m

1 - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by

Reagovat
boryland

2:2............

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele