24. kolo
25.02.2017 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Leganés krásnými góly rozdrtilo La Coruňu a vzdaluje se sestupu

Přímý duel v boji o záchranu mezi domácím Leganés a Deportivem La Coruňa nakonec vyzněl jednoznačně pro první jmenované, kteří utkání ovládli v poměru 4:0 a předskočili svého sobotního soka v ligové tabulce. Ligový nováček tak utnul sérii porážek a s jednadvaceti body je šestnáctý, zatímco Depor si připisuje čtvrtou prohru v řadě a drží poslední nesestupové sedmnácté místo.

O ideální vstup madridského celku do zápasu se postaral v devatenácté minutě Alexander Szymanowski, jenž dokázal ekvilibristicky zakončit střílený centr Nabila El Zhara krásnou ranou pod břevno. O deset minut později navíc Leganés udeřilo podruhé, když se z rohového kopu prosadil hlavou na zadní tyči Martín Mantovani. První půle tak skončila vedením domácích 2:0 a Deportivo mělo v poločasové přestávce rozhodně o čem přemýšlet.

Hostující kouč Gaizka Garitano sice hned po změně stran sáhl ke dvojímu střídání a na trávník tak vyběhlo duo Andone - Luisinho, jenže jakoukoli naději na zvrat bídně se vyvíjejícího utkání po hodině hry rázně utnul Raúl Albentosa, který za úder loktem do krku Miguela Guerrera uviděl rovnou červenou kartu a poslal tak Deportivo na poslední půlhodinu do deseti.

Domácí již poté neměli větší problém dovést utkání do vítězného konce, a navíc ještě výsledku přidali v závěrečné desetiminutovce punc debaklu. Nejprve se parádně trefil Unai López, který po náběhu na přední tyč usměrnil Titův přízemní centr pod břevno, a v jednadevadesáté minutě stanovil finální skóre 4:0 střídající Alberto Bueno, jenž se po pouhých několika minutách na hřišti prosadil z hloubi pokutového území rovněž ranou bez přípravy.

Leganés si tak připisuje vůbec první tříbodový triumf za posledních dvanáct kol a potvrzuje, že jeho výtečný výkon na Camp Nou z minulého kola nebyl žádnou náhodou. V příštím kole čeká madridský klub výjezd do Valencie, zatímco Deportivo se musí za týden pokusit překonat očekávání v domácím zápase proti Atlétiku Madrid, neboť od sestupu již galicijský celek dělí pouze tři body.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele