26. kolo
05.03.2017 16:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 3:0

Atlético Madrid tentokráte žádné překvapení nepřipustilo a vyprovází Valencii třígólovým přídělem. U zrodu jasného vítězství 3:0 stojí francouzské ofenzivní duo Gameiro - Griezmann, které se postaralo o všechny trefy, a Atlético tak v ligové tabulce znovu poskočilo na čtvrtou příčku před dotírající Real Sociedad.

O poklidné odpoledne na stadionu Vicenteho Calderóna se postaral Antoine Griezmann již po deseti minutách hry, když otevřel skóre a ranou z hranice pokutového území si připsal již pětapadesátý gól v dresu Atlétika, přičemž šlo o Griezmannův jubilejní stý start. Tři minuty po změně stran pak připravil hosty o naděje na zvrat Kevin Gameiro, jehož ránu nešťastně tečoval do vlastní sítě Eliaquim Mangala, a v závěru ještě Griezmann druhou trefou v zápase zvýraznil konečný tříbrankový triumf.

Šlo o večer plný zajímavých milníků - kromě toho Griezmannova totiž manažer Atlétika Diego Simeone odkoučoval svůj dvoustý ligový zápas a poslední gól zápasu zaokrouhlil celkový počet vstřelených branek v La Lize za Simeoneho éry na kulatých 350. Díky první výhře po třech kolech si madridský klub udržel Real Sociedad za sebou a stále může doufat v předstihnutí třetí Sevilly, na níž momentálně ztrácí šest bodů.

Už v třetí minutě musel hostující brankář Diego Alves předvést kvalitní zárkok proti tvrdé ráně Filipeho Luise, ovšem sedm minut nato musel stejně lovit míč ze sítě. Až příliš mnoho času a prostoru dopřála valencijská defenziva Kokemu, který chytrým pasem prostrčil míč Griezmannovi a francouzský útočník si přízemní křižnou ranou připsal desátý gól v letošním kalendářním roce.

Valencie se dočkala první šance na vyrovnání v šestadvacáté minutě, kdy se po přímém kopu Pareja zjevil na zadní tyči Simone Zaza, jenže své zakončení hlavou neodhadl a míč tak neškodně proletěl mimo tři tyče. Na opačné straně měl blízko k navýšení skóre Yannick Carrasco, jehož rána po bloku Mangaly skončila jen těsně vedle. Francouzský zadák už ale podobné štěstí podruhé neměl a tentokráte Gameirovu bránu tečoval do branky, a navíc mimo dosah bezmocného Alvese.

Chvíli nato měl třetí gól zápasu na kopačce nezastavitelný Griezmann, který po Kokeho přihrávce pelášil sám na bránu, ovšem Diego Alves vytáhl špičkový zákrok a udržel ještě svůj tým ve hře. Víc než dalekonosnou ránu Munira ale hosté nepředvedli a nakonec se stejně poroučí z Madridu s tříbrankovým přídělem, neboť sedm minut před koncem přetavil pas Thomase Parteye v další gól Antoine Griezmann a stanovil konečné skóre 3:0.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Assassin11

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia . . .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele