28. kolo
19.03.2017 16:15 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sevilla FC 3:1

Atlético Madrid doma přehrálo v souboji o třetí místo FC Sevillu 3:1 a ztrácí na ní už jen dva body. Andalusané tak završili nepovedený týden, během kterého ještě stihli vypadnout z Ligy mistrů. Branky Atletů obstarali Godín, Griezmann a Koke. Čestný úspěch Sevilly zařídil střídající Correa.

Domácí museli po pár minutách řešit první nepříjemnost, protože se zranil obránce Vršaljko a tak na trávník vyběhl Juanfran. Pak už se začalo hrát a lepší bylo Atlético, které Sevillu přehrávalo. Ve 13.minutě měl první velkou příležitost Kevin Gameiro, mimochodem někdejší hráč Sevilly. Nádherným lobem přehodil Rica, jenomže balón skončil na břevně! Sevilla jinak bránila dobře a po půlhodině hry si zkoušela vymodlit pokutový kop. Vitolo předvedl hereckou etýdu a sudí mu jí rozhodně nezbaštil.

Ve 37.minutě se na stadionu Vicente Calderóna konečně změnilo skóre a to ve prospěch domácích fotbalistů. Na Griezmannův citlivý centr si naskočil Diego Godín a Rico byl bez šance.

Trenér Jorge Sampaoli se pro druhý poločas rozhodl oživit ofenzívu a na plac poslal Stevana Jovetiće. Vyrovnat ale mohl jiný muž na hrací ploše Pablo Sarabia, jeho patičku Oblak schoval v náručí. Vzápětí na druhé straně těsně minul tyčku Griezmann. Atlético nicméně vytrvalo v útoku a jestliže další Gameirův pokus Rico zastavil, tak na precizní volný přímý kop Griezmanna se natahoval marně. Francouzský útočník to trefil naprosto dokonale.

Dále nebylo na co čekat. Sevilla prohrávala o dvě branky, takže do hry přišli Correa s Iborrou. Kýžený efekt to ale nepřineslo. Naopak, v 77.minutě domácí naprosto vyšachovali sevillskou defenzívu a Koke pohodlně do prázdné branky definitivně zápas rozhodl. Madridští mohli vyhrát ještě vyším rozdílem, ale Fernando Torres si dvakrát vylámal zuby na skvělém Ricovi.

Každopádně utkání mělo v závěru skvělé tempo a útočilo se až do závěrečného hvizdu. Sevilla nakonec stihla výsledek alespoň zkorigovat, když se krásně uvolnil Joaquín Correa a přízemní střelou překonal Oblaka. Dobré příležitosti přinesl i nastavený čas, ale konečný výsledek už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:1 přání 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele