36. kolo
06.05.2017 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid porazilo Eibar, rozhodl Saúl Ñíguez

Atlético Madrid zvládlo domácí duel, i když se s obranou Eibaru trápilo víc, než by si představovalo. Jedinou trefou o výhře týmu trenéra Simeoneho rozhodl mladý záložník Saúl Ñíguez. Atlético Madrid má díky jeho trefě náskok pěti bodů na čtvrtou Sevillu, Eibar dlí na osmém místě.

Atlético nehodlalo před duelem Ligy mistrů s Realem Madrid ztratit body a do hry poslalo co možná nejsilnější možnou sestavu. V ní nechyběli Oblak, Partey, Godín, Lucas Hernández, Luís, Gabi, Gaitán nebo Griezmann. Eibar si byl dobře vědom toho, že proti Atlétiku potřebuje odehrát stoprocentně soustředěný zápas. V obraně se pohybovali Arbilla, Ramis, Lejeune a Juncà, zatímco útok dostali na starost Kike García s Enrichem.

Aktivněji začal právě Eibar, který postrádal strach ze zkušenějšího soupeře. León si ve 2. minutě naběhl na přední tyč a nakonec prodloužil míč ke Garcíovi, který z první pálil nepřesně. Další velkou šanci si dokázali hosté vytvořit díky technice a rychlosti Takashiho Inuiho, který se probil až do vápna, obhodil si Parteye a tvrdou ranou pálil jen do míst, kde byl brankář Oblak.

Postupem času Atlético stále častěji udržovalo míč pod svou nadvládou a Eibar se musel uchylovat spíše k provizorním nákopům za půli hřiště. Po třiceti minutách se Yannick Carrasco dostal s míčem až do pokutového území, kde se kličkou zbavil Ramise a pálil, jenže mimo!

První poločas se chýlil ke svému konci a madridský celek začínal být trochu nervózní. Nedostával se do takového počtu šancí, na jaký je zvyklý, neboť Eibar velmi dobře bránil a vzadu nedělal moc chyb. Jednu ale udělal, když nechal postupovat Parteye s míčem u nohy. Mladý univerzál našel zpětnou nahrávkou do vápna Saúla, který se opřel do balonu. Jeho pokus ale zamířil mimo!

Do druhé půle rovněž vstoupil lépe Eibar. Enrich centrem našel Pedra Leóna, jenž si středem hřiště připravil míč na střelu. Tu ale poslal těsně nad břevno a brankář Oblak mohl v klidu rozehrávat. Když hodinky hlavního arbitra ukazovaly odehranou hodinu, Antoine Griezmann málem udeřil. Dostal nahrávku, s míčem popoběhl na střed a tvrdě vyzkoušel brankáře Yoela!

Eibar v té chvíli opustily síly a Atlético začínalo jasně dominovat. Minimálně ve střelách na branku bylo jasně lepší a držení míče bylo rovněž jeho dominantou. Tlak projevili domácí rovněž gólově. Diego Godín z levé strany našel svou přihrávkou Saúla Ñígueze, který se nemýlil a zpoza vápna mířil přesně k tyči - 1:0 pro Atléty.

Od té doby se Atlético spokojeně koncentrovalo na udržení tohoto stavu utkání a šetřilo síly. Eibar se snažil zahrozit po hlavičce Escalanteho, jenže ten našel jen náruč připraveného brankáře Oblaka. V rozmezí tří minut pak ještě dostal dvě žluté karty obránce Godín, který byl ve druhé minutě nastavení vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele