32. kolo
15.04.2017 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - CA Osasuna 3:0

Atlético si povinným vítězstvím nad Osasunou pojistilo třetí pozici. Generálka mu před odvetným zápasem čtvrtfinále Ligy mistrů vyšla prakticky bez větších problémů, dva góly zaznamenal Yannick Carrasco a tři body pak pojistil ještě Filipe Luís. Hostující celek naopak po dvou výhrách tentokráte bodově strádal.

Madridský klub sedmkrát v řadě neprohrál, navíc byl notně povzbuzený i o úspěch v derby s Realem, a v tomto duelu s posledním týmem LaLigy byl jednoznačným favoritem. Ačkoli Pamplona mohla vzbuzovat strach, neboť se jí podařilo porazit venku Alavés i Leganés, nakonec se se svým protivníkem držela jen půlhodinku.

Domácí měli možná malinko vlažnější vstup do utkání a až v 15. minutě se do jakési pološance propracoval Correa, nicméně jeho zakončení bylo slabé i nepřesné, takže gólman Sirigu mohl situaci jen jistit. To ve 28. minutě už argentinský forvard zahrozil podstatně více, z otočky zacílil levačkou, nicméně ani tentokráte mezi tři tyče nezamířil.

O pár chvil později již Atlético gólově udeřilo. Filipe Luís prostrčil míč na Carrasca, ten to udělal velmi chytře, za vápnem se zbavil Čaušiče a přízemní pokus usměrnil přesně k tyči. Krátce po obrátce pak Los Colchoneros svoje vedení navýšili, to když Carrasco hravě využil parádní centr Gaitána a hlavou podruhé skóroval.

Hosté se zkrátka na žádný obrat nezmohli, Atlético kontrolovalo hru a hnalo se ještě za pojištěním svého náskoku. V 55. minutě se z blízkosti snažil trefit Fernando Torres, ovšem Sirigu vytasil reflexivní zákrok, v 61. minutě bývalá hvězda Liverpoolu či Chelsea zakončovala hlavou ještě jednou, i tady si však poradil Sirigu.

Poslední trefu tohoto utkání pak zajistil po hodině hry Filipe Luís, jenž z šestnáctky obstřelil Sirigua po asistenci spoluhráče Correy. V závěru utkání mohl Carrasco zpečetit svůj hattrick, protože to byl právě on, kdo byl vybraný jako exekutor pokutového kopu po faulu Sirigua na Correu, jenže jeho střelu parádně zastavil právě italský muž v rukavicích.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele