20. kolo
29.01.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sporting Gijón 2:1

Určitě je vidět pod novým trenérem Rubim u zachraňujícího se Gijónu zlepšení. Favorizované Bilbao na jeho půdě dost potrápil a ještě devatenáct minut před koncem držel v Baskicku alespoň bod. Jenže pak se prosadil z penalty Aritz Aduriz, nejlepší domácí střelec, který v LaLize skóroval vůbec poprvé od půlky prosince.

Třikrát v řadě Athletic Club jen remizoval a notně oslabil své pozice v boji o evropské poháry. Vítězství nad aktuálně sestupujícím soupeřem už hodně potřeboval. Proti Sportingu to ovšem pro něj byla opravdu těžká pořízená. Hosté na San Mamés Barria překvapivě vedli po poločase, domácí však nakonec po obrátce dokázali nepříznivý stav otočit.

Gijón se svého protivníka nezalekl a během uplynulé třetiny zápasu byl možná dokonce o něco lepším týmem. Už v 9. minutě se ocitl ve slušné možnosti v pokutovém území Čop, jemuž ale míč jako by sklouzl z kopačky, takže následné zakončení nebylo povedené. V 15. minutě pak mířil mimo Borja Viguera.

A ve 27. minutě se již Rojiblancos dokázali gólově prosadit. Čopa podrazil ze strany hodně nešikovně Eneko Bóveda a rozhodčí Clos Gómez neváhal ukázat na bílý puntík. Sám chorvatský útočník se jal exekuce pokutového kopu a snadno do protipohybu brankáře Gorky Iraizoze přesně a jednoduše zacílil.

Bilbao muselo na hodně nepovedené první dějství co nejrychleji zapomenout. A evidentně se mu to podařilo, v 50. minutě totiž bylo srovnáno. Iňaki Williams byl po svém poločasovém střídaní na hřišti sotva pár minut, už však dokázal vymyslet jemným oblouček do šestnáctky, kterým ke skórování vybídl na bližší tyčce Ikera Muniaina.

Od té doby byli domácí aktivnější a po třech bodech byli daleko hladovější. V 55. minutě hlavičku Aritze Adurize reflexivně vyrazil gólman Iván Cuéllar, v 60. minutě dopadl tento souboj úplně stejně. Až o jedenáct minut později byl již úspěšnější Aritz Aduriz, který proměnil penaltu za faul Moia Gómeze na Ikera Muniaina.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele