34. kolo
27.04.2017 21:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Betis 2:1

Bilbao získalo už své páté vítězství z posledních šesti ligových kol a i nadále může reálně usilovat o konečnou pátou pozici. Betis, jenž na San Mamés Barria přijížděl s bilancí dvou výher za sebou a do konce sezóny se bude chtít přiblížit co nejvíce klidnému středu tabulky, padl se svým protivníkem už popáté během uplynulých šesti případů.

Na podzim rozhodl o osudu tohoto duelu jeden jediný gól Realu, tentokráte Athletic Club porážku svému sokovi vrátil. Znovu se potvrdilo, že svěřenci kouče Ernesta Valverdeho jsou před vlastními fanoušky nesmírně silní, a získali už svůj třináctibodový výsledek v této sezóně. V LaLize takového počinu dosáhla už jen Barcelona a Sevilla.

Hosté v prvním dějství působili na hřišti hodně opatrně a v podstatě se do nějaké větší příležitosti nepropracovali. Ani Bilbao v ofenzívě příliš nezářilo, přesto se mu podařilo párkrát ohrozit bránu Adána. Nejprve si na něj vyšlapoval nejlepší střelec domácích Aduriz, nicméně hostující gólman se mu parádně vrhl pod nohy a míč polapil.

Ve 24. minutě dokonce za Adánem zvonila branková konstrukce, Susaeta z pravé strany přihrál do šestnáctky na De Marcose, ovšem ten svou střelu nasměroval jen do tyčky. O deset minut později provedl dobré zakončení hlavou po rohovém kopu Aduriz, nicméně Adán dobře zasáhl, ostatně jako v závěru půle proti Raúlovi Garcíovi.

Možná že onen klíčový moment celého utkání přišel na řadu v 53. minutě. Mandi totiž dle názoru sudího Josého Gonzáleze fauloval v šestnáctce Adurize, ačkoli ve skluzu zasáhl míč, a kopala se možná sporná penalta. Aduriz pak hravě proměnil, byť Adán směr jeho střely dokázal vystihnout. O pár chvil později pak Los Leones náskok navýšili.

Raúl García z hranice brankového území nacentroval na Muniaina, jenž snadno zamířil do odkryté brány, neboť Adán nebyl mezi třemi tyčemi úplně na svém místě. Betis dokázal už jen snížit, a to díky dorážce Rubéna Castra ze 63. minuty. V 86. minutě se ještě snažil vyrovnat střídající Rubén Pardo, avšak jeho pokus skončil těsně vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bilbao v této sezoně vypsané doma jako favorit neprohrálo, vypsaní jako outsider nevyhrálo. Dvojka by s hodila sázkovkám- k tomu říkam jediné NASRAT, NIC NEBUDE.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele