26. kolo
05.03.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Málaga CF 1:0

Athletic Club vydřel už své desáté vítězství na San Mamés Barria, posunul se na sedmé místo v tabulce a notně oživil své naděje v boji evropské poháry. Málaga, která se v uplynulých dvou měsících výsledkově spíše trápí, nesehrála vůbec špatný mač. Nakonec se jí ale proměněná penalta Raúla Garcíy stala osudnou.

Hosté vstoupili do utkání opravdu hodně zostra. Sotva rozhodčí Alfonso Álvarez pískl do píšťalky, už se na zadní tyči propracoval k hlavičce Charles, nicméně mířil pouze do rukavic připraveného brankáře Iraizoze. O pár chvil později podnikl výpad po pravé straně Pablo Fornals, nacentroval na Jonyho, avšak s jeho pokusem neměl Iraizoz větší potíže.

Na druhé straně se mohl v 8. minutě prosadit po rohovém kopu Lekue, jenže svou střelu z voleje nasměroval z opravdu hodně slušné pozice jen hodně nad bránu. Bylo to pořádně nepovedené zakončení. Ve 22. minutě unikl za obranu Susaeta a dostal se do blízkosti gólmana Kameniho, jenže Kamerunec svého protihráče z blízkosti vychytal.

Do přestávky ještě domácí mohli skórovat po rohovém kopu Beňata, nicméně Yeray Álvarez na bližší tyčce hlavičkoval pouze nad. Následně pěknou individuální akci na pravé straně předvedl Iňaki Williams, jenž svým pasem na zadní tyči našel Raúla Garcíu, jenže jeho zakončení nůžkami nemělo potřebné parametry.

Málaga měla, podobně jako v poločase prvním, skvělý start zkraje nového dějství. Ve 49. minutě propadlo autové vhazování až k Jonymu, jehož nepříjemnou hlavičku musel jednoruč vytěsňovat Iraizoz. A jen chvilku na to se po rohovém kopu k hlavičce propracoval Diego Llorente, jenž kýžený prostor trestuhodně minul.

Klíčový moment celého střetnutí přišel na řadu v 71. minutě. Lekue po individuální akci přihrál Iňakimu Williamsovi, ten vystřelil, a trefil ruku nešťastníka Ignácia Camacha. S nařízeným pokutovým kopem pak neměl problém Raúl García, který poslal balón jednoduše do protipohybu bezmocného Kameniho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele