17. kolo
08.01.2017 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo Alavés 0:0

Baskické derby mezi Bilbaem a Alavésem, které se uskutečnilo po více jak dlouhých deseti letech, skončilo smírně. Favorizovaní domácí, kteří byli po nedávném vítězství nad Barcelonou pořádně nažhaveni, tentokráte na San Mamés Barria nedokázali skórovat. A hosté si z horké půdy odvezli velmi cenný výsledek.

Sedmkrát v řadě, tolikrát Athletic Club dokázal před vlastními fanoušky vyhrát. Až nyní se mu své příznivce naplno potěšit nepodařilo. Tohle přerušení pozitivní bilance mrzí hlavně z důvodu, že především v první půli byl daleko aktivnějším a nebezpečnějším celkem. Deportivo mělo v mnoha situacích pořádnou dávku štěstí.

Uběhlo jen osm minut a už musel být hostující gólman Adrián Ortolá na pozoru, to se totiž k zakončení v místech zhruba u pokutové značky propracoval Raúl García, nicméně svůj pokus z voleje poslal jen do rukavic svého protivníka. O pár chvil později se na zadní tyči objevil nehlídaný Laporte, jenže hlavičkou trestuhodně přestřelil.

Bilbao si s pravidelností vytvářelo gólové možnosti i nadále, Iker Muniain to například zkusil individuálně a celkem snadno si poradil se soupeřovými obránci, ovšem následný pokus nebyl z jeho strany povedený. Nezahálel ani Beňat Etxebarria, jemuž se podařilo pořádně protáhnout Adriána Ortoláou.

Ve druhém dějství už Los Leones nebyli tak dominantní. Naopak to mohli být oni, kdo mohl ve finále inkasovat, hlavně Deyverson působil na hřišti velmi slušně. Vůbec tu největší šanci Alavése neproměnil ve 36. minutě Víctor Camarasa, jenž po svém úniku trefil pouze tyčku. To už mimochodem stál mezi třemi tyčemi Gorka Iraizoz, jenž nahradil zraněného Kepu.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

a tyhle jsme neporazili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele